Nyitólap

Találatok: 81-160 | Összesen: 7196 találat 90 oldalon. előző következő
Tourinform Iroda nyitvatartás
Hírek 2020. December 15.
Kedves Érdeklődők, Tisztelt lakosság!

A Tourinform iroda nyitva tartása a vírushelyzet miatt ideiglenesen szünetel.
Elérhetőség: Tel.:94/563-120, 20/665-49-77
koszeg@tourinform.hu

Megértésüket köszönjük!
Hírek 2020. December 15.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya 484/2020. (XI. 10.) és 569/2020. (XII. 9.) Korm. rendelete értelmében
a Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2021. január 11-ig nem látogatható.
A kölcsönzési határidőket meghosszabbítjuk, késedelmi díjat nem fogunk felszámítani. Aktuális információkról és a járványügyi korlátozás idején igénybe vehető szolgáltatásról tájékozódjanak honlapunkon: www.koszeg-konyvtar.hu. Megértésüket köszönjük!

Lajos Tiborné
könyvtárigazgató
Hírek 2020. December 8.
Tisztelt Olvasóink! Ezúton értesítjük Önöket hogy 2020. december 8. és december 11. között a Dózsa György utca, annak felújítási munkálatai miatt, lezárásra került. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Kiss János altábornagy emlékére
Hírek 2020. December 8.
A mai napon van Kiss János altábornagy halálának 76. évfordulója. Kőszeg Város Önkormányzata minden évben megemlékezik a mártírhalált halt katonai vezetőre, aki a kőszegi temetőben nyugszik. Básthy Béla polgármester és a városi intézmények képviselői délelőtt megkoszorúzták sírboltját, emlékező szavakat Révész József múzeumigazgató mondott. Az alábbi életúttal emlékezzünk együtt Kiss János altábornagyra.
Hírek 2020. December 8.
A szőlő fitoplazmás betegsége, az aranyszínű sárgaság Grapevine flavescence dorée (FD)
Programok, események 2020. December 2.
Sajnos idén intézményünk (a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház) a járványhelyzet miatt nem tudta megszervezni a Mindenki Mikulását. Mégsem szerettük volna, hogy a kőszegi gyerekek ajándék nélkül maradjanak. Így az összes óvodásnak a mai napon eljuttattunk egy nagy csomag édességet és narancsot. Az intézmények vezetőit Básthy Béla polgármester köszöntötte. Az átadás a vár udvarán történt, betartva a járványügyi előírásokat. Nagyon köszönjük az ENGIE Magyarország Kft támogatását, és örülünk, hogy a Kft képviselője Prugberger János is részt tudott venni az ajándékok átadásán. Reméljük, és bízunk benne, hogy jövőre a megszokott módon ünnepelhetünk, és együtt várhatjuk a Mikulást!
Programok, események 2020. December 2.
Tisztelt Érdeklődők! A Magyar Televízió kulturális csatornája, az M5 ismét műsorra tűzi a 2000-ben az Írottkő Natúrparkról készült filmjét, melyet 2020. december 3-án 15.55 perckor és december 4-én 11.10 perckor sugároznak. A filmet Szabados Tamás készítette. Jó nosztalgiázást kívánunk!
Képes Könyv - Kőszeg KRAFT
Programok, események 2020. December 2.
Online könyvbemutatóra kerül sor 2020. december 7-én 16.00 órai kezdettel az Európa Házban, mely során bemutatásra kerül Prof. Dr. Miszlivecz Ferenc és Takács Laura KÉPES KÖNYV - Kőszeg Kraft című kötete. A bemutató után a BINDER TRIÓ koncertjére kerül sor. A program az FTI-iASK Facebook oldalán tekinthető meg.
Online Tudomány a kocsmában
Programok, események 2020. December 2.
A vírushelyzet miatt az FTI-iASK által szervezett Tudomány a kocsmában című előadássorozat következő része csak online formában tekinthető meg az intézet facebook oldalán 2020. december 14., 18.00 órai kezdettel. Előadó: Bokányi Péter irodalomtörténész, előadásának címe: Egy kőszegi cőger hétköznapjai – Ottlik Iskola a határon c. regényének tükrében. Későbbiekben az esemény szerkesztett verziója az intézet honlapján lesz megtekinthető.
Hírek 2020. December 2.
Tegnap, 2020. december 1-jén a Jurisics várban megtartott Városi Véradáson 105 fő jelent meg. Köszönjük minden segítőkész embernek, hogy karját nyújtotta ebben a "vérszegény" helyzetben! Büszkék lehetünk rájuk! Hajrá Kőszeg!
Menetrend változás
Hírek 2020. December 1.
Tisztelt Érdeklődők! Mellékletben olvashatják a Volánbusz új menetrendjét!
Hírek 2020. November 30.
A vírushelyzet ellenére az idei évben is elkészült a Jurisics téren a város Adventi Koszorúja, melyet Bakos György készített. 2020. november 29-én, Advent első vasárnapján a hatályos intézkedések betartása mellet Harangozó Vilmos esperes plébános áldotta meg a koszorút és gyújtotta meg rajta az első gyertyát.
Hírek 2020. November 30.
Modern-kortárs táncpedagógus Nívódíjjal tüntette ki Földesiné Németh Csilla táncpedagógus koreográfust, a Dance Jam Tánccsoport alapító vezetőjét kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül a Táncpedagógusok Országos Szövetsége a szervezet 30 éves jubileuma alkalmából. A hírt a szövetség honlapja és Facebook oldala tette közzé november 27-én.
Szeretettel gratulálunk!
Hírek 2020. November 30.
Az idei járvány helyzet miatti különleges adventben, - amikor a találkozási lehetőségek korlátozottak - az evangélikus gyülekezetben rendhagyó módon is szeretnék segíteni az ünnepre való lelki készülést.
A templomkertbe egy adventi imaösvényt készítettek a park fáira táblákat rögzítve, melyeken elhelyezett igék, gondolatok, képek és imádságok segíthetik az egyéni elcsendesedést és az ünnepre való készülést.
A tablók minden ádventi héten új tartalommal telnek majd meg, vagyis érdemes lesz minden héten végigjárni ezen az imaösvényen.
Erdészeti felhívás!
Hírek 2020. November 25.
A Szombathelyi Erdészeti Zrt. Szombathelyi Erdészete a mai napon a Kőszeg 30 B erdőrészletben, az éves erdőgazdálkodási tervében szereplő, az Erdészeti Hatóság által engedélyezett fakitermelésbe kezdett.
A Kőszegi Baráti Kör megemlékező felhívása
Hírek 2020. November 23.
Tisztelt Érdeklődők! Alább olvashatják a Kőszegi Baráti Kör megemlékező felhívását!
Hírek 2020. November 23.
TISZTELT TERMÉSZETSZERETŐK!
A SZOMBATHELYI ERDÉSZETI ZRT., MINT VADÁSZATRA JOGOSULT TÁJÉKOZTATJA AZ ERDŐLÁTOGATÓKAT, HOGY ÜZEMI VADÁSZTERÜLETEIN TÁRSAS VADÁSZATOKAT SZERVEZ.
Kávészünet Koltay Árpáddal
Hírek 2020. November 20.
Tisztelt Olvasóink! Alább olvashatják Kiss János Koltay Árpáddal készült interjúját!
Hírek 2020. November 19.
Miért okozhat egészségügyi problémát a hideg?
Az extrém hideg szempontjából különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, csecsemők, kisgyermekek, tinédzserek, krónikus betegségben szenvedők, fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, szociálisan hátrányos helyzetűek, hajléktalanok, valamint a munkájukat szabad ég alatt végző dolgozók (erdészeti munkások, közútfenntartók, rendőrök, stb.).
Véradás
Programok, események 2020. November 18.
A Jurisics várban december 1-jén 10.00-18.00 óra között véradás lesz. TAJ-kártyát és lakcímkártyát hozzanak magukkal. Aki vért ad, életet ad!
Hírek 2020. November 17.
Kedves Olvasóink!
A járványügyi korlátozások miatt a könyvtár épületébe nem lehet belépni, de az érvényes tagsággal rendelkező olvasóinknak lehetőséget biztosítunk előre igényelt könyvek, folyóiratok, hangoskönyvek, zenei CD-k, DVD-k, diafilmek kölcsönzésére.
Hirdetmény - Rendezési terv
Hírek 2020. November 16.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.18.) Korm. rendelet 32 §.-ban meghatározottak alapján a Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014.(X.3.) önkormányzati rendeletének módosítását tervezi.
A személyes ügyfélfogadás szünetel!
Programok, események 2020. November 13.
HIVATALOS KÖZLEMÉNY: Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország Kormánya a 478/2020. (XI.3.) rendeletében veszélyhelyzetet hirdetett ki. ERRE VALÓ TEKINTETTEL A KŐSZEGI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN, VALAMINT A VELEMI KIRENDELTSÉGEN A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS 2020. NOVEMBER 9. NAPJÁTÓL HATÁROZATLAN IDEIG SZÜNETEL!
koszegibor.hu
Hírek 2020. November 12.
Riportfilm készült a kőszegi borászatokról. Kőszeg jelentősebb borászai meséltek el egy-egy rövid történetet, hogy miért is lettek borászok? Mi motiválja őket a mindennapokban. A videóban 10 pincészet mutatkozik be. https://youtu.be/7Vw0wlgrklg Gratulálunk az ötletadónak és a megvalósítóknak. További információk: koszegibor.hu
Programok, események 2020. November 11.
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Magyarország kormánya 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete értelmében a Chernel Kálmán Városi Könyvtár 2020. december 11-ig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait. A kölcsönzési határidőket meghosszabbítjuk, késedelmi díjat nem fogunk felszámítani. Aktuális információkért kövessenek minket az Interneten: www.koszeg-konyvtar.hu. Megértésüket köszönjük! Lajos Tiborné könyvtárigazgató.
Lakossági tájékoztató
Hírek 2020. November 11.
A bővítményben olvasható Kőszeg Város Polgármestere tájékoztatója a városban szükséges maszkhordási szabályokról és a kutyafuttatók használatáról.
Tourinform - személyes ügyfélfogadás szünetel
Hírek 2020. November 11.
A járványhelyzet miatt a Kőszegi Tourinform Iroda a személyes ügyfélfogadást szünetelteti. Telefonon és e-mailben rendelkezésre állnak. Köszönik megértésüket!
Hírek 2020. November 9.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.18.) Korm. rendelet 32 §.-ban meghatározottak alapján a Kőszeg Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 33/2014.(X.3.) önkormányzati rendeletének módosítását tervezi.
Hírek 2020. November 9.
Szünetel a vízszolgáltatás két utcában Kőszegen
A Vasivíz Zrt. értesíti a Tisztelt Felhasználókat, hogy vízhálózat meghibásodás miatt szünetel a vízszolgáltatás Kőszegen az Erdő és a Sziget utcákban. Munkatársaik mindent megtesznek a hiba mielőbbi elhárítása érdekében.
A hiba kijavítását követően a víz elszíneződése várható, ami az egészségre ártalmatlan és gyenge folyatással megszűnik.
Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!
TérZene koncert
Programok, események 2020. November 9.
A TERVEZETT KONCERT ELMARAD!!! 2020. november 14-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics várban ad koncertet a Szeged Trombone Ensemble.
Szentségimádás
Programok, események 2020. November 9.
2020. november 21-én, szombaton, 16.30 órakor a Jézus Szíve Plébániatemplomban lesz szentségimádás az emberiség testi-lelki gyógyulásáért.
Hírek 2020. November 9.
A 2. sz felnőtt háziorvosi körzethez (dr. Pusztai) tartozó betegek 2020. november 10-től a pusztairecept@gmail.com email címen is tudnak receptet íratni. Az elküldött e-mailben szerepelnie kell: név, taj szám és az igényelt gyógyszer. A levél beérkezés után 3 nappal lehet a gyógyszert kiváltani. A telefonvonalak leterheltsége miatt kérik a betegeiket, hogy ezt a receptrendelési utat válasszák. Ebben a formában csak receptrendelést fogadnak el!
Programok, események 2020. November 8.
A 2020. november 10-i Túlélő előadásra az összes jegy elkelt.
Hírek 2020. November 4.
Tisztelt Kőszegi Polgárok!
A járványügyi helyzet élesedése miatt polgármesteri hatáskörben döntöttem a november 6-i Királyi Városnap alkalmából megrendezendő Ünnepi Közgyűlés és Kitüntetési Ünnepség elhalasztásáról. A városi kitüntetések és „Jó tanuló, jó sportoló” oklevelek átadására terveink szerint akkor kerül sor, amikor már ismét méltó módon lesz lehetőségünk nagyobb résztvevői létszámú rendezvények megszervezésére.
Köszönöm szépen az érintettek megértését és türelmét!
Tisztelettel:
Básthy Béla
polgármester
Ökölvívó Magyar Bajnokság
Hírek 2020. November 4.
Szép Fitt-Boxos eredmények születtek a “Papp László” Felnőtt Magyar Bajnokságon!
Sikerek az Ökölvívó Magyar Bajnokságon
Sport 2020. November 3.
A “Papp László” Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságon a döntők napján 4 Fitt-Boxos ökölvívónak szurkolhattunk.
TérZene koncert
Programok, események 2020. November 2.
2020. november 7-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics Vár külső udvarán (rossz idő esetén a büfé térben) Horváth István tenor, harmonika és Kriszta Kinga szoprán ad műsort a Filharmónia sorozatának keretében.
Birkózó sikerek
Hírek 2020. November 2.
A Kőszeg SE birkózó fiataljai október 24-én Győrben voltak versenyen. A mérleg 3 arany, 3 ezüst, 2 bronz. Mindenki kőszegi induló dobogóra állhatott.
Bűnmegelőzási tanácsok a kegyeleti napokra
Hírek 2020. Október 30.
Tisztelt Olvasóink! Az alábbiakban olvashatják a Kőszegi rendőrkapitányság bűnmegelőzési felhívását a hétvégi kegyeleti napokra!
Túlélő
Programok, események 2020. Október 29.
A kőszegi származású színművész Varga Ádám a címszereplője és rendezője e megrázó, csak 18 éven felülieknek ajánlott monodrámának. Az előadás 2020. november 10-én, kedden, 19.00 órakor lesz a Jurisics vár lovagtermében.
Forgalmi rend változás a Temető utcában
Hírek 2020. Október 28.
Mindenszentek hétvégéjén megnövekedett forgalomra számítunk a temető környékén, ezért október 30-án, 31-én és november 1-jén (péntek-szombat-vasárnap) rendkívüli forgalmi rend lép érvénybe a Temető utcában!
Királyi Városnap - elmarad
Programok, események 2020. Október 27.
Kőszeg Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a Királyi Városnap rendezvényeire 2020. november 6-án.
Életút és Örökség
Programok, események 2020. Október 27.
A fenti címmel nyílik egy Habsburg Ottó emlékkiállítás 2020. november 5-én, csütörtökön, 17.00 órakor a Jurisics várban. A kiállítást megnyitja Prőhle Gergely a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója. A kiállítás az év végéig látogatható.
TérZene koncert
Programok, események 2020. Október 26.
2020. OKTÓBER 31. (szombat) 11.00 órakor a Jurisics vár külső udvarán,
vagy a büfé térben a SETUP ÜTŐEGYÜTTES ad koncertet.
Hírek 2020. Október 26.
2020. november 1-jén, vasárnap, a Jurisics vár kiállítóterei zárva tartanak. Az udvari programok és a bolt nyitva tartása zavartalan.
Halloween hétvége
Programok, események 2020. Október 24.
2020. október 31-én folytatódik a Jurisics Vár külső udvarán a program tökfaragással, reneszánsz zenével, sült gesztenyével, forralt borral és helyi kézművesekkel 10.00 és 20.00 óra között.
Sikeresen zárta a Fitt-Box a Junior és Ifjúsági Magyar Bajnokságot!
Hírek 2020. Október 24.
2020. október 19.-től 22-ig került megrendezésre a Junior és Ifjúsági Magyar Bajnokság, amelynek az idei évben Debrecen adott otthont. Az Egyesület versenyzői közül négyen indultak útnak az ország másik felére annak érdekében, hogy korosztályos magyar bajnoki címet szerezzenek.
Vera
Programok, események 2020. Október 22.
2020. október 28-án, szerdán, 19.00 órakor a Kőszegi Várszínház nyári ősbemutatója újra megtekinthető. Grecsó Krisztián művét Grisnik Petra alkalmazta színpadra és adja is elő.
Kedves Érdeklődők!
Hírek 2020. Október 20.
Október 16-tól átépítés miatt, átmenetileg a Táblaház utca 1. szám alatt, a Várkapuval szemben, az egykori Pont Bolt helyén fogadja a KŐSZEGI TOURINFORM a vendégeket.
JURISICH SIKER
Hírek 2020. Október 20.
Megjelent az első 100 legjobb középiskola lajstroma. Örömmel írjuk, hogy a két kiváló szombathelyi gimnázium után harmadik Vas megyei iskolaként, a 73. helyen szerepel a Jurisich Miklós Gimnázium! A két tanítási nyelvű iskolák sorában pedig a kiemelkedő, országos második az intézmény! Gratulálunk!
TérZene koncert
Programok, események 2020. Október 20.
A Jurisics vár külső udvarán, vagy a büfé térben lép fel 2020. OKTÓBER 31-én, szombaton, 11.00 órakor a SETUP ÜTŐEGYÜTTES.
Őrvidék - Várvidék túrák
Programok, események 2020. Október 19.
A túrákat 6. alkalommal rendezi meg a Sakura Egyesület október 23-án és 24-én. A túrán négy távból választhatnak az indulók: 10 és 20 kilométer a családi és kevesebb gyakorlattal rendelkezőknek, illetve 60 és 100km a tapasztalt túrázóknak.
Hírek 2020. Október 19.
Bertók Sándor főépítész, 2020. október 21-én (szerdán) a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatalban tartandó ügyfélfogadása – más hivatali elfoglaltsága miatt - elmarad.
KŐSZEGI GESZTENYE NAPOK
Programok, események 2020. Október 19.
2020. október 23. és 25. között is folytatódik a Jurisics Vár külső udvarán a program sült gesztenyével, élőzenével, forralt borral és helyi kézművesekkel naponta 10.00 és 20.00 óra között.
Programok, események 2020. Október 19.
Gelencsér Attila az 1. sz. vk. önkormányzati képviselője 2020. október 21-én (szerdán) 15.30 és 16.30 óra között tart fogadóórát, Fekete-Pataki Edit az 5. sz. vk. önkormányzati képviselője 2020. október 21-én (szerdán) 16.30 és 18.00 óra között tart fogadóórát, Táncsics Péter önkormányzati képviselő 2020. október 22-én (csütörtökön) 8.00 és 9.00 óra között tart fogadóórát a Városháza tanácskozó termében. A képviselők szeretettel várják a választópolgárokat a fogadóórákra.
2020. évi lomtalanítás Kőszegen
Hírek 2020. Október 18.
Az STKH Kft. az idei évben is valamennyi szerződött lakossági ügyfele részére biztosítja a lomhulladék összegyűjtését és elszállítását, október 30-től november 21-ig. Az elszállításra kerülő lomhulladék kizárólag lakossági eredetű lehet!
Hírek 2020. Október 18.
A 21/2016.(VI.9.) BM sz. rendelet 4. §-a (1) bek. valamint a 10.§. (8) bekezdése alapján tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Vas Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Kft. kéményseprő-ipari szolgáltatási feladatait Kőszegen 2020. OKTÓBER hónapban megkezdik.
Emlékhely átadó
Programok, események 2020. Október 18.
A GesztenyeKék Természetbarát Egyesület, valamint Kőszeg Város Önkormányzata szeretettel meghívja a lakosságot a megújult Királyvölgyi Óriás Gesztenyefa emlékhely átadó ünnepségére 2020. október 21-én (szerda) 17.00 órakor.
Kell a szabad kéz
Programok, események 2020. Október 17.
A kőszegi Család és KarrierPONT 2020. október 22-én a BABY CAFÉ-ba várja az érdeklődőket Csiki-Váradi Júlia előadására, aki a babahordozásról ad tanácsokat, tart bemutatót.
Nemzeti Ünnep
Programok, események 2020. Október 16.
Kőszeg Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 64. és a Magyar Köztársaság Kikiáltásának 31. évfordulója alkalmából rendezett programjaira.
Berki Kvintett
Programok, események 2020. Október 15.
2020. október 24-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics Vár külső udvarán (rossz idő esetén a büfé térben) a Berki kvintett ad műsort a Filharmónia sorozatának keretében.
Műsor a vásárban
Programok, események 2020. Október 15.
Az Orsolya-napi Vásáron szombaton 14.00 órától Peltzer Géza harmonikás szórakoztatja az érdeklődőket a Fő téren. A Jurisics téren a Kőszegi Rezesek lesznek hallhatók a Hősök tornyából. Vasárnap délután a Fő téren Vlasits György harmonika muzsikája szól, a Jurisics téren pedig Peltzer Géza játszik harmonikán.
Kézműves foglalkozás
Programok, események 2020. Október 13.
2020. október 23-án nyitva tartási időben kézműves foglalkozás lesz a várban belépőjegy váltása mellett. Várkártya tulajdonosoknak ingyenes.
Kávészünet Gerlecz László Aranysarkantyús Táncossal
Hírek 2020. Október 12.
A néptáncot szerető és művelők körében neve van Gerlecz Lászlónak. Vas megye táncéletének meghatározó személyisége és ízlésformálója. A nyolcvanas és kilencvenes években az autentikus táncolás képviselője és terjesztője.
Hírek 2020. Október 12.
Nyomdai karbantartás miatt a Kőszeg és Vidéke várhatóan csak szerda este és csütörtökön kerülhet a postaládákba.
TérZene koncert
Programok, események 2020. Október 12.
2020. október 17-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics vár külső udvarán - rossz idő esetén a belső várban - lép fel a Jazzformers a Filharmónia és az EMMI támogatásával.
Állampapír és Babakötvény vásárlás KŐSZEGEN
Programok, események 2020. Október 11.
Várjuk minden hónap harmadik keddjén – október hónapban 2020.10.20-án 09:30-11:30 óráig – Kőszegen a Jurisics Vár KÖSZHÁZ-ban (9730 Kőszeg, Rajnis utca 9.).
AKTÍVAN A NATÚRPARKBAN 2021
Hírek 2020. Október 8.
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület vetélkedőt hirdet a natúrpark területén lévő iskoláknak, családoknak és baráti társaságoknak. A vetélkedő őszi programmal indul, decemberi, márciusi fordulók után áprilisban döntővel folytatódik, majd közös nyári programmal zárul. A versenyző csapatlétszám 3 fő lehet!
Hírek 2020. Október 7.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Kőszegfalván a vírushelyzet miatt az alábbiak szerint történik az orvosi rendelés: A rendelési időre telefonon lehet időpontot foglalni, a betegeket csak a megadott időpontban látják el. Sürgős, halaszthatatlan, életveszélyes esetekben a betegeket azonnal fogadják. A gyógyszerek felírása kizárólag telefonos kérés alapján történik.
TérZene koncert
Programok, események 2020. Október 6.
2020. október 10-én, szombaton, 11.00 órakor a Jurisics vár külső udvarán - rossz idő esetén a belső várban - lép fel a Four Bones Quartet a Szeged Trombone Ensemble helyett a Filharmónia és az EMMI támogatásával.
Kőszegi Gesztenye Napok
Programok, események 2020. Október 6.
Ezen a hétvégén is étel-ital és kulturális csemegék a vár külső udvarában. 2020. október 10-11-én újra sült gesztenye, grill ételek, forralt bor, kőszegi sütemény várja az érdeklődőket. Délelőtt a Filharmónia jóvoltából fúvós koncert szombaton 11.00 órakor.
Szamóca Színház a Könyvtárban
Programok, események 2020. Október 5.
Szamóca Színház Csipi-Csupi bábszínháza 2020. október 11. (vasárnap) 16:00 órakor a Chernel Kálmán Városi Könyvtárban.
Író-olvasó találkozó
Programok, események 2020. Október 5.
Történelmiregény-írók és olvasók találkozója lesz Kőszegen, a Chernel Kálmán Városi Könyvtárban 2020. október 10-én.
KÖNYVES VASÁRNAP
Programok, események 2020. Október 5.
2020. október 11-én KÖNYVES VASÁRNAP LESZ a Chernel Kálmán Városi Könyvtárban. Rendkívüli nyitvatartás 14.00-18.00-ig és 50%-OS BEIRATKOZÁSI KEDVEZMÉNY. Mindenkit szeretettel várnak!
Hírek 2020. Október 5.
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Kőszeg településen 2020. szeptember 15. és december 31. között hajtja végre a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel harmadik hullámát. 2020. szeptember 15. - november 30. között van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére, az október 2-tól induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével november 30-ig interneten vagy december 31-ig személyes válaszadásra van mód. A válaszadás önkéntes.
Impulzusok
Programok, események 2020. Október 5.
A kőszegi Csók István Művészkör Egyesület 2020. október 10-én, szombaton, 17.00 órakor nyitja Szabadfi Marianna és Tölgyesi Ildikó fenti című kiállítását.
Igéimet forgassátok! dalok Jézus tanítási szerint (Tíz példázat)
Programok, események 2020. Október 5.
A Kőszegi evangélikus templomban 2020. október 7-én, szerdán, 18.00 órakor lesz a zenés program. Zene: Gryllus Dániel, versek: Sumonyi Zoltán.
Miénk itt a legelőrét
Programok, események 2020. Október 5.
Fenti címmel lesz játékos vetélkedő a kőszegi Alsó-réteken! 2020. október 10-én, 10-17 óra között pótolják a májusban elmaradt Miénk itt a rét programot! (támogatja az Agrárminisztérium, a 2019. évi Zöld Forrás pályázat alapján).
Beszámoló a Szüreti Táncházról
Hírek 2020. Október 5.
Szüreti táncházat tartott a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes 2020.szeptember 27-én a KÖSZHÁZ-ban. Az idei városi rendezvény az ismert okok miatt kicsit kisebb, kicsit visszafogottabb volt, mint azt az előző években megszokhattuk. A néptáncot, népzenét kedvelőknek azonban nem kellett csalódniuk, mert a néptáncosok fergeteges mulatságot varázsoltak a régi falak közé. Németh Dénes és barátai egymás után húzták a táncrendeket, melyeket a táncosok rendeltek. Az autentikus táncokat kevésbé ismerőknek polgári táncokat tanítottak. A jó kedvű éneklés, táncolás hajnalban ért véget.
A rendezvény támogatója: Csoóri Sándor Alap, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma
Pályázati azonosító: CSSP-E-TANCHAZ-2019-0156
Tájékoztató Nap
Programok, események 2020. Október 1.
A kőszegi Család és KarrierPONT 2020. október 8-án tart munkahely keresőknek, képzés iránt érdeklődőknek, vállalkozóvá válni akaróknak tájékoztató napot a KÖSZHÁZ-ban.