Írottkő Hegyi Futóverseny

2023. Október 8. Kőszeg, Kincs Pihenő A nevezés már elindult! Díjak az esemény weboldalán megtalálhatóak.
Írottkő Hegyi Futóverseny
40 éves az Írottkő Hegyi Futóverseny ⛰️
A verseny időpontja:
2023.október 08. ( vasárnap) 9 óra
ÍROTTKŐ
FUTÓVERSENY


www.irottkofutas.hu
A verseny időpontja: 2023. október 08.
Helyszín: Kőszeg, Kincs Pihenő

Óház Trail 7km:

Táv: 6,8 km
Szintkülönbség: 160 m D+
Női kategóriák: -18, 19-39, 40-54, 55+
Férfi kategóriák: -18, 19-39, 40-54, 55+
Rajt: 11:00
NEVEZÉSI DÍJAK:
Kedvezményes időszak a nevezés megkezdése után egy hónapig: 8000 Ft/fő vagy 22 EUR
Előnevezés 09.27-ig: 9000 Ft/fő vagy 24 EUR
Késői és helyszíni nevezés: 11000 Ft/fő vagy 30 EUR
Írottkő Trail 18 km:

Táv: 18,4 km
Szintkülönbség: 570 m D+
szintidő: 3:00 óra
Női kategóriák: -18, 19-39, 40-54, 55+
Férfi kategóriák: -18, 19-39, 40-54, 55+
Rajt: 11:00
NEVEZÉSI DÍJAK:
Kedvezményes időszak a nevezés megkezdése után egy hónapig: 12000 Ft/fő vagy 32 EUR
Előnevezés 09.27-ig: 14000 Ft/fő vagy 38 EUR
Késői és helyszíni nevezés: 20000 Ft/fő vagy 55 EUR
Tailwind Alpokalja Maraton 46 km:

Táv: 46,4 km
Szintkülönbség: 1530 m D+
Szintidő: 7:30 óra
Női kategóriák: -18, 19-39, 40-54, 55+
Férfi kategóriák: -18, 19-39, 40-54, 55+
Rajt: 09:00
NEVEZÉSI DÍJAK:
Kedvezményes időszak a nevezés megkezdése után egy hónapig: 19000 Ft/fő vagy 50 EUR
Előnevezés 09.27-ig: 22000 Ft/fő vagy 60 EUR
Késői és helyszíni nevezés: 28000 Ft/fő vagy 75 EUR
CHIPES IDŐMÉRÉS
Versenyünkön a Watchman Timing által működtetett chipes időmérő rendszert használjuk.

RAJTSZÁM CHIPPEL
Az érintésmentes chip a rajtszám hátoldalán található, így a futás közben semmi másra nem kell figyelned. Nem kell a bokádra vagy a csuklódra erősíteni szalagot, és nem kell a dugós rendszert használnod, így zavartalanul koncentrálhatsz a futásodra.

EGYEDI BEFUTÓÉREM
Amennyiben a versenyen sikerül szintidőn belül teljesítened a távot, egy egyedi dizájnnal ellátott befutóéremmel jutalmazunk meg, amely örök emlékként őrzi majd azokat a felejthetetlen pillana-tokat, amelyeket a verseny során átélhettél.

FRISSÍTŐPONTOK
Az egész versenypálya mentén több frissítőpontot alakítunk ki, ahol mindenből óriási választék áll rendelkezésedre. A Tailwind csapatának köszönhetően mindegyik frissítőponton három féle íz közül választhatsz, ha isotóniás italra vágysz. Ráadásul, ha a 46 km-es távot teljesíted, a célban egy különleges ajándék recovery shake-t kapsz a Tailwind jóvoltából, hogy teljesen feltöltődj és regenerálódj a megmérettetés után.

GPX TRACK
A pontos nyomon követés érdekében, a verseny előtt megosztjuk az útvonalakat GPX track formá-tumban is, így kényelmesen nyomon tudod követni a pálya vonalvezetését az órádon vagy a tele-fonodon keresztül. Ez a lehetőség biztosítja, hogy mindig tisztában legyél az aktuális pozícióddal, és hogy ne tévedj el a verseny során.

SZALAGOZOTT, KIJELÖLT ÚTVONAL
Az útvonalakat a nemzeti park képviselőivel egyeztetve, szalagokkal és egyéb módszerekkel jelöl-jük ki, hogy a lehető legjobban irányított legyen a versenyzők útvonala. Az ilyen megoldások, valamint a GPX track segítségével szinte teljesen kizárható az eltévedés esélye, így a versenyzők teljes biztonságban és nyugalomban haladhatnak a verseny során.

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG
Az eseményen célunk, hogy minimalizáljuk a szeméttermelést, ezért a frissítőpontokon és a rajt/cél területen is szelektív hulladékgyűjtést alkalmazunk. Az „Zero Waste” programunknak köszönhetően az esemény után a tányérok és poharak újra felhasználásra kerülnek, így csökkent-jük a hulladék mennyiségét. Emellett, az ökotoalett használatával is támogatjuk a környezetvé-delmet. A környezetvédelem kiemelt fontosságú számunkra, ezért kérünk minden résztvevőt, hogy az eseményen tegyen meg mindent a környezet megóvása érdekében.

BUSZJÁRAT KŐSZEGRŐL A RAJTIG
Mivel a verseny rajtja a Kincs Pihenő területén található, autóval csak nagyon korlátozott szám-ban lehetne a helyszínen parkolni. Egyesületünk ingyenes buszjáratot biztosít Kőszegről a rajt területéig. A buszok 15-20 perces intervallumokban közlekednek Kőszeg és a hegyen található síház között, így biztosítják, hogy minden versenyző időben megérkezzen a rajthoz. Ez a szolgál-tatás egy kényelmes és stresszmentes megoldást nyújt a parkolási problémák elkerülésére érdeké-ben.




CSOMAGMEGŐRZŐ
A hegyen kialakítunk egy csomagmegőrző sátrat, ahol minden induló számára biztonságos helyet biztosítunk a verseny idejére a személyes holmijuknak. A csomagokat a rajtcsomagban található biléta alapján helyezzük el, ezért kérünk mindenkit, hogy ne felejtsék el magukkal hozni ezt a bilétát. A csomagmegőrző sátor egyszerű megoldást nyújt a dolgok biztonságos tárolására, így a versenyzők nyugodtan koncentrálhatnak a futásra anélkül, hogy aggódniuk kellene a személyes holmijuk biztonsága miatt.

MENTŐSZOLGÁLAT, ELSŐSEGÉLY NYÚJTÁS
A verseny teljes időtartama alatt jelen lesz a mentőszolgálat, emellett több ponton a pályán elsősegélynyújtásban jártas képzett pályabírók dolgoznak.

HANGOSÍTÁS
A verseny ideje alatt professzionális hangosítás és műsorvezető lesz jelen, akik a legjobb zenékkel fogják fűszerezni a hangulatot, hogy mindenki a versenyre fókuszálhasson.

A VERSENY
Az Írottkő Futóverseny nem csupán egy verseny, hanem egy hosszú múltra visszatekintő, hagyományokkal átszőtt esemény. Az idei évben szeretnénk tovább folytatni ezt a hagyományt, és egy nagyszabású, professzionális futóversenyt szervezni, amely átlépi a határt, és összekapcsolja a magyar és osztrák területeket. Hosszú hónapokon át dolgoztunk azon, hogy minden részletre odafigyelve, egy felejthetetlen és emlékezetes élményt nyújtsunk minden résztvevőnek.

CSODÁS KŐSZEGI TÁJ
Az Írottkő a Dunántúl és Burgenland legmagasabb csúcsa. Az útvonalak tervezésekor az volt a célunk, hogy azok a kőszegi hegység legszebb pontjait érintsék mind a magyar, mind az osztrák oldalon. A pályák gyönyörű erdős részeket és domborzati különlegességeket érintenek, és mesés kilátást biztosítanak mindkét ország irányában. Ha az időjárás tiszta, akkor a Balaton-felvidék és az osztrák Rax és Schneeberg csúcsai is láthatóak lesznek.

További információk, nevezés:


www.irottkofutas.hu