Zajlik az élet a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületnél!

Tisztelt Olvasóink! Az alábbiakban olvashatják a Fitt Box Ökölvívó Egyesület beszámolóját!

02.12.-től 02.15.-ig került megrendezésre az Énekes István Ifjúsági Emlékverseny Budapesten. Egyesületünk versenyzői közül hárman, (Lukács Tifani (büki szakosztály) női 54kg-ban, Pesti Gabriella női 64kg-ban és Málics Norbert (büki szakosztály) férfi 81kg-ban) mutathatták meg tudásukat.

A megmérettetés első napján Pesti Gabriellának és Málics Norbertnek (büki szakosztály) szurkolhattunk. Sajnálatos módon egyikük sem tudta hozni azt a színvonalat, amit megszoktunk tőlük, hiába igyekeztek, mindketten 3:2 arányú pontozással szenvedtek vereséget súlycsoportjuk későbbi bajnokaival szemben. A verseny hátralévő részében az edzések mellet minden nap sparringoltak, aminek köszönhetően újra magukra találtak és fejlesztették eddigi tudásukat.
Lukács Tifani (büki szakosztály) a döntőben a Szegedi Box Club ökölvívójával, Megyeri Barbarával csapott össze. Mindkét lány beleadta minden erejét a küzdelembe. Folyamatosak voltak az ütésváltások, azonban a szegedi lány jobban mozgott a ringben, így a bírák döntése alapján Tifani végül a dobogó második fokára állhatott. Szomorkodásra nincs oka, hiszen egy kemény küzdelem során nagyon szépen helytállt.



02.21.-től 02.22.-ig pedig Kókán, a XI. Tóth Ákos Nemzetközi Emlékversenyen lépett kötelek közé három ökölvívónk, Buza Rómeó junior férfi 54kg-ban, Buza Rafael junior férfi 57kg-ban és Jankó Krisztián elit férfi 69kg-ban.

Buza Rómeó első ellenfele betegség miatt visszalépett, így versenyzőnk mérkőzés nélküli győzelmét követően a döntőben a szlovén Andi Gerdella-val mérkőzött meg. Rómeónak sikerült olyannyira erősen és pontosan kezdenie, hogy ellenfele már az első menetben megtört, így ökölvívónk döntő fölénnyel nyerte a mérkőzést és aranyérem tulajdonosaként zárta a versenyt.
Buza Rafael első mérkőzésén a svéd Denis Nikandrov ellen bizonyíthatott. Rafael nagyon összeszedett bunyózott, megfelelő időben indított támadásainak köszönhetően felülkerekedett a svéd ökölvívón, így nem okozott meglepetést egyhangú pontozásos győzelme. Másnap a döntőben Oláh Leventével nézett farkasszemet. A három igazán harcias menet során mindkét versenyző beleadott apait-anyait. Rafael az előző naphoz hasonlóan ismét szépen és pontosan bokszolt, ennek meg is lett az eredménye, ő került ki győztesen a küzdelemből. Két győzelmét követően ő is aranyérmet szerezve a dobogó legfelső fokára állhatott.
Jankó Krisztián a svéd Peter Ahlberg-el vívta első csatáját. Kiélezett, szoros küzdelem zajlott három meneten keresztül. Krisztián minden tőle telhetőt megtett a győzelem érdekében, azonban a bírák a svéd versenyzőt látták jobbnak. A bronzérem elnyeréséért versenyzőnkre még egy küzdelem várt volna, viszont ellenfele sérülés miatt visszalépett, így mérkőzés nélküli győzelemmel Krisztián bronzéremmel, a harmadik helyen végzett.
Sűrű időszakot tudhatunk magunk mögött és a továbbiakban sem lesz idő a pihenésre. Jövő héten junior és ifjúsági korcsoportba tartozó versenyzőink Egerbe utaznak, ahol egy komoly nemzetközi megmérettetésen bizonyíthatnak. Emellett folyamatosan dolgozunk az esetleges hibák javításán és mindent megteszünk azért, hogy versenyzőink kihozzák magukból a maximumot, ami bennünk van!!