Veszélyhelyzeti Koordinációs Stáb alakult a Városházán

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Közös Önkormányzati Hivatal, valamint a városi szociális, kulturális és nevelési intézmények bevonásával a mai napon Veszélyhelyzeti Koordinációs Stábot állítottunk fel a koronavírus elleni védekezés összehangolása érdekében, melynek irányítása a polgármester feladata.

Veszélyhelyzeti Koordinációs Stáb alakult a Városházán

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Közös Önkormányzati Hivatal, valamint a városi szociális, kulturális és nevelési intézmények bevonásával a mai napon Veszélyhelyzeti Koordinációs Stábot állítottunk fel a koronavírus elleni védekezés összehangolása érdekében, melynek irányítása a polgármester feladata. Munkánk során folyamatosan kapcsolatot tartunk a Vas Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalával, valamint a Rendőrséggel és a járási tisztifőorvossal. A Veszélyhelyzeti Koordinációs Stábnak számos feladata lesz, gondoskodnia kell városi, intézményi erőforrásaink hatékony, célszerű használatáról, valamint a magánszemélyek, szervezetek részéről érkező segítség és felajánlások összehangolásáról.
Kiemelt feladatként tekintünk idős embertársaink mindennapi ügyintézésének segítésére, melyben legtöbbet a családtagok tehetnek. Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljünk idős rokonaink támogatására, lehetőleg ne kelljen elhagyniuk otthonukat, kerülhessék el a fertőzés veszélyét.
Mivel nincs minden idős embernek helyben segíteni képes rokona, intézményeink is segíteni fogják a napi bevásárlást, gyógyszerkiváltást, illetve segítőkész önkéntesek jelentkezését is várjuk!

A segítséget kérő idősek hívását munkaidőben a 94/561-510, 94/561-511, és 30/965 4074 telefonszámokon, míg az önkéntesek jelentkezését az onkentes@koszeg.hu email címen tudjuk fogadni.

Kérem, mindannyian gondoljuk át, mit tehetünk saját magunk és mások, különösen idős embertársaink egészségének megőrzéséért, és tegyünk is meg mindent a legveszélyeztetettebek védelme érdekében!
Segítségüket az idősek nevében is köszönöm!
Básthy Béla polgármester