Vas Vármegyei Borverseny Gasztronómiai Zsűri

A 2023. április 14-én megrendezett versenyen e Vörös Róbert által vezetett bizottság a megyei borok közül nyolcat kiválasztva alkottak meg egy borvacsora ételsort, melyet a bővítményben olvashatnak.

’22 Chardonnay Répcementi Borpince: amuse-bruscetta, padlizsánkrém, aszalt paradicsom
’22 Sárgamuskotály Alasz Pince: saláta-zöldsaláta, pekándió, gorgonzola, aszalt sárgabarack
’21 Chardonnay Vinora Borház: előétel-grillezett fogas, vajas spárga, burgonyakrém
’22 Merlot Rosé Ulbrecht Kristóf: köztes bor
’19 Kékfrankos Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezete: rosé kacsamell, erdei gyümölcs, burgonyafánk
’21 Naplemente Blauburger Jagodics Attila: szűzpecsenye, diós guba felfújt, meggy mártás
’19 Cabernet Savignon Jagodics Attila: sertés pofa pörkölt, füstölt paprika, medvehagymás dödölle
’22 Zenit Néber-Tóth Pince: desszert-banán kenyér, ananász krém, sós karamell