Újra indulnak az óvodák és bölcsődék

Járványügyi Közlemény. 2020. március 18. napjától a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján rendkívüli szünetet rendeltünk el a kőszegi bölcsőde és óvodák vonatkozásában. Az óvodák és bölcsődék újra nyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V.20.) Korm. rendeletre való tekintettel e rendelkezést Kőszeg Város Polgármestere és a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 2020. május 24. napjával visszavonja, a Kőszeg város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvodák 2020. május 25. napjától kezdődően a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek.

Újra indulnak az óvodák és bölcsődék

Járványügyi Közlemény

2020. március 18. napjától a 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján rendkívüli szünetet rendeltünk el a kőszegi bölcsőde és óvodák vonatkozásában. Az óvodák és bölcsődék újra nyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V.20.) Korm. rendeletre való tekintettel e rendelkezést Kőszeg Város Polgármestere és a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 2020. május 24. napjával visszavonja, a Kőszeg város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvodák 2020. május 25. napjától kezdődően a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek.

A Magyarország Kormánya által 40/2020. (III.11.) rendeletében kihirdetett veszélyhelyzet továbbra is fennáll, így a 2020. március 16. napja óta óvodáinkban és a bölcsődében érvényben lévő rendelkezéseket fenntartjuk, azok a veszélyhelyzet megszüntetéséig érvényben maradnak:
- A szülő az intézmények előterében adja át gyermekét az intézmény dolgozójának!
- Ebéd, illetve uzsonna után szintén a dolgozók adják ki a gyermeket a szülőnek!
- A gyermekek átadás-átvétele idejére a szülők viseljenek maszkot és tartsanak egymástól legalább másfél méter távolságot.
- Kérjük intézményeinkbe csak egészséges gyermeket hozzanak, a gyermek egészségének orvosi igazolására, szülői nyilatkozattételre most nincs szükség.
- A gyermekek átadása hosszabb időt vehet igénybe, mint amikor a szülő öltözteti gyermekét, ezért szíves türelmüket kérjük!
- Kérjük a szülőket, hogy a gyermeköltözőkbe ne lépjenek be!

A járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatban továbbra is kérek mindenkit, hogy fegyelmezetten viseljenek maszkot az üzletekben és a zárt közös terekben, és tartsák meg a személyes távolságokat, különösen idős, beteg embertársainkkal szemben!

A KŐSZEGI PIAC TERÜLETÉN PIACNAPOKON 8.00 ÉS 10.00 ÓRA KÖZÖTT TOVÁBBRA IS KIZÁRÓLAG 65. ÉLETÉVÜKET BETÖLTÖTT SZEMÉLYEK TARTÓZKODHATNAK! AZ ÜZLETEKBEN TOVÁBBRA IS A 9-12 ÓRA KÖZÖTTI IDŐSZAK VAN FENNTARTVA AZ IDŐSEBBEK SZÁMÁRA.

Az elmúlt héten Kőszegen a határátlépési előírások értelmében hét embert helyeztek karantén alá. Jelenleg is csak a megfelelő igazolásokkal rendelkező honfitársaink léphetik át a határt karantén elrendelésének veszély enélkül. Eddig összesen 64 (ebből 28 lejárt, 25 feloldva) esetben helyeztek karantén alá kőszegi lakosokat, jelenleg 11 fő tartózkodik karanténban. Igazolt megbetegedés eddig összesen 2 volt, mindkét személy meggyógyult.
Továbbra is köszönöm, hogy fegyelmezetten és türelemmel viselik a veszélyhelyzettel kapcsolatos kellemetlenségeket!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:
Básthy Béla s.k.
polgármester