Triatlon Mix-váltó Országos Bajnokság és Utánpótlás Ranglistaverseny

Lengyeltótiban 2021. június 05-06-án szerepelt a Kőszegi Triatlon Klub csapata.

Triatlon Mix-váltó Országos Bajnokság
és Utánpótlás Ranglistaverseny
Lengyeltóti, 2021.06.05-06.
Hóbor Eszter ezüstérmes a junior női, Hóbor Zalán ezüstérmes az Ifjúsági fiú ranglistaversenyen.
Díjazott volt még Kovács Levente az Újonc 2 fiú, Hóbor Lehel a serdülő fiú korcsoportban.
A mix-váltó triatlon OB-n az UP2-es csapatunk 4., az UP1-es csapatunk 5. helyezést ért el.
A múlt hétvégén a Triatlon Mix-váltó Országos Bajnokságon vettünk részt vasárnap, ahol előtte szombaton a második triatlon ranglista verseny futamaira került sor. Az előző napok még azért teltek izgalommal, hogy tudunk-e triatlonozni, mert az eddigi hűvös idő miatt nem melegedett fel a tó, ezért a víz hőfoktól függően duatlon - rövidített úszótávú triatlon – illetve normál triatlon is egyaránt felmerült lehetőségként. Végül az utolsó pár nap megtette a hatását, végül az eredeti kiírás szerinti triatlon futamok kerültek megrendezésre.
Az egyéni futamok a gyermek korosztályok versenyével kezdődött, Kovács Fanni a lányoknál 29. (49), Hóbor Álmos a fiúknál 16. (61) helyezést ért el.
A serdülőknél már több versenyzővel voltunk érdekeltek. A lányok versenyében Básthy Katalin 9. (54) helyen ért célba, míg a fiúknál Hóbor Lehel díjazott, 5. (58), Laki Barnabás 12. és Medvegy András 19. lett.
A legkisebbek futamai dél körül voltak, ekkorra már a víz is még melegebb lett. A fiúknál Kovács Levente a 4. (41), díjazott helyet szerezte meg, míg Komjáthy Dávid 34. lett. A lányoknál Hóbor Enikő 7. (46), Kiricsi Flóra 26., Ürmös Panka 31. és Kiricsi Fanni 41. hhelyen ért célba.
Délután a sprint távú futamokkal folytatódott a verseny.
Előbb a férfiak indultak köztük az ifjúsági korú Hóbor Zalánnal, aki a vízből az 5. helyen jött ki. A bringán hárman eltekertek a mezőnytől, utánuk Zalán egy társával tekert, Őket viszont a 20km végére megfogta egy üldöző boly. A futáson Zalán nagyon szépen futott, így az abszolút 5. helyen ért célba ami a korosztályos ezüstérmet jelentette számára, ahogy 6 nappal ezelőtt Tiszaújvárosban is.
A lányoknál már többen képviselték az egyesületünket. Egy lány elúszott a mezőnytől, viszont az első nagyobb csoporttal együtt jött ki Hóbor Eszter és Kun Tamara is a vízből. Erről a csapatról Tamara végül lemaradt, egy versenyző ellépett és az első úszóval együtt ketten elég nagy előnnyel szálltak le a kerékpárról. Eszter az első üldözőbollyal együtt kezdte meg a futást, ami során egyre előrébb lépett. Végül eddigi legjobb eredményeként junior 2. helyezést ért el több junior és U23-as válogatottat megelőzve az abszolút 5. helyen célba érve. Medvegy Nóra a junioroknál 10. helyezést ért el, míg az ifjúsági korcsoportban Kun Tamara 6., Stumpf Anna 15., Bozsó Fanni 22. lett.

Vasárnap a Mix-váltó Országos Bajnoksággal folytatódtak a küzdelmek. Mindkét csapatunk (UP1 és UP2) végig versenyben volt a legjobbakkal. A Básthy Katalin - Hóbor Lehel - Kovács Fanni - Laki Barnabás összeállítású UP1-es csapatunk 5., a Kun Tamara - Hóbor Zalán - Hóbor Eszter - Kun Botond alkotta UP2-es csapatunk 4. helyezést ért el.
A versenyek Zalánnak az Európa Bajnoksággal, a többieknek rá egy hétre az ifjúsági és junior Országos Bajnoksággal és utánpótlás ranglista versennyel folytatódik a versenyszezon.
eredmények:
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/175/VII-BUI-Triatlon-EON-UP-ranglista-Amator-kupa
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/176/VII-BUI-Triatlon-Mix-valtocsapat-OB
http://triatlon.hu/eredmenyek/eon-utanpotlas-ranglistaverseny-vii-bui-triatlon
http://triatlon.hu/eredmenyek/vii-bui-triatlon-mix-valto-ob

Kőszeg, 2021. 06.11.
Hóbor Péter