Triatlon JUNIOR EURÓPA KUPA futam (Caorle – ITA)

A hétvégén Hóbor Zalán a Caorlében megrendezésre került Junior Triatlon Európa Kupa futamon vett részt, amely verseny a nemzeteknek válogató verseny volt a júliusban megrendezésre kerülő Világbajnokságra. Hóbor Zalán 5. helyezést ért el.

Triatlon JUNIOR EURÓPA KUPA futam (Caorle – ITA)
Európai válogató verseny a világbajnokságra
Caorle, 2023. május 12-14.
Hóbor Zalán egyéni 5. helyezést ért el.
A Magyar csapattal megnyerték a mix-váltó versenyt
A múlt hét második felében az olaszországi Caorléba utaztunk, hogy Zalán részt vegyen az ott megrendezett junior Európa Kupa versenyen, amely egyúttal az európai országok részére válogató volt a Világbajnokságra. Az itt elért nemzeti eredmények alapján osztják ki az indulási helyeket a júliusban, Hamburgban megrendezésre kerülő Világbajnokságra.
Szerdán az írásbeli történelem érettségi után ebéd után indultunk útnak.
Csütörtökön a verseny tájékoztatón és rajtszám felvételen kellett részt venni, előtte egy úszás átmozgatás szerepelt az aznapi esős nap programjában. (Az egyéni verseny távja: 300m úszás – 9,6 km kerékpár – 1,9km futás))
Pénteken délelőtt a lezárt kerékpáros pályán volt bejárás-átmozgatás. A fiúk előfutamaira 14 óra 30’-től került sor. A több mint 100 versenyzőt 4 előfutamba osztották, ahonnan 7-7 versenyző illetve a rajtuk kívül legjobb 2 idővel rendelkező célba érő jutott a szombati 30-as döntőbe. Zalán a 3. előfutamba állt rajthoz. A vízből 1. helyen jött ki, majd harmadmagával kerékpározva az üldöző csapat előtt mintegy 20” leszállva, indult ki a futásra, végül a 2. helyen (az elsővel azonos idővel) jutott.
Szombaton a péntekihez hasonló időjárás várta a versenyzőket. Délelőtt eső, vizes pályán átmozgatás, de végül felszáradt aszfalton tudtak kerékpározni a döntőbe jutottak. Zalán hasonlóan versenyzett az előző naphoz képest. Az úszáson 1. helyen jött ki a vízből, kerékpáron egy 12 fős élboly alakult ki, amely egy 18-20”-es előnyt gyűjtött az üldözőkkel szemben. Zalán 1. helyen szállt le a kerékpárról és indult ki futni. A célba az 5. helyen futott be nagyszerű versenyzés végén.
Vasárnap a magyar csapat tagjaként 2-2 fiú és lány váltotta egymást, az 1. váltó tagként állt rajthoz. A mix-váltó tagjai 300m úszás – 6,4km kerékpár -1,5km futás után váltották egymást. Zalán ezen a napon is az első helyen jött ki a vízből ami után egy nagyobb boly alakult ki aminek ismét sikerült az elején leszállni a kerékpárról, végül a futáson az előző napi győztessel azonos idővel adta át a váltást a következő csapattagnak az 1-2. helyen. A Hóbor Zalán – Nádas Romina – Kropkó Márton – Szalai Fanni összeállítású magyar csapat megnyerte a versenyt!
eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2023_europe_triathlon_junior_cup_caorle
Egyéni döntő teljes felvétele (az oldalon élőben közvetítették) /a fiúk versenye 1h22’ körül rajtolt el – Zalán –es rajtszámmal indult/:
https://risingstarstri.com/caorle/

Kőszeg, 2023. 05.16.