Triatlon hírek

A bővítményben 3 verseny beszámolóját olvashatják a Kőszegi Triatlon Klub eredményeiről.

UP, Serdülő, Gyermek és Sprint Duatlon Ranglista Verseny
Zalaegerszeg, 2023. április 30.
Hóbor Zalán az abszolút 1., Kulcsár Amira és Hóbor Lehel abszolút 2. helyezést értek el.
Hóbor Enikő 1., Gurisatti Péter 2. a Gyermek korcsoport futamában.
A hétvégén Zalaegerszegen a Zalazone tesztpályáján került megrendezésre immár második alkalommal az egerszegi Duatlon Ranglista verseny. A szél a tavalyi évhez hasonlóan erős volt, de legalább idén nem hóesésben indultunk a versenyre. Ez volt az idei második versenyünk a múlt heti OB után. A betegségekből már jobban kilábalt a csapat múlt héten még gyengélkedő része is.
Itt a legkisebbek kezdték a versenyzést. Köztük az Újonc 2-es korcsoportban Vincze Márton 7. (13), Gurisatti Ádám 8. helyezést ért el. Mártonnak ez volt élete első duatlon versenye.
A Gyermek korcsoport futamaival folytatódott a verseny. A lányoknál Hóbor Enikő az 1. (19), Jelencsics Alíz a 16. helyen ért célba, a fiúknál Gurisatti Péter a 2. (14), Kovács Levente a 8. lett.
Ez után a Serdülők futamai jöttek. Itt Hóbor Álmos és Kovács Fanni állt rajthoz. Fanni a 11. (13), Álmos a 7. (17) helyen ért célba.
Végül a sprint táv (5km Futás – 20km Kerékpár – 2,5km Futás) futamával folytatódott a verseny. Itt Zalán volt a verseny esélyese. Ő az első futásnál azt figyelte, hogy a csapatunkból ki tudja befejezni a többiek előtt az első számot, ez Lehelnek sikerült és Zalánnal együtt tudott tekerni a kerékpározás során egyre távolodva a többiektől. Végül 1. és 2. héten értek célba, mindketten megnyerve a saját korosztályuk versenyét. A lányoknál Kulcsár Amira lett ifjúsági korcsoportban és egyben az abszolút versenyben is az ezüstérmes, míg Stumpf Anna a junioroknál győzött.
eredmények:
http://triatlon.hu/eredmenyek/zala-zone-duatlon-2023
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/282/ZalaZONE-Duatlon-UP-ranglista-Amator-kupa
Kőszeg, 2023. 05.03.




SPORT XXI. Aquatlon Országos Döntő
Gödöllő, 2023. május 6.
Gaján Péter ezüstérmes az Újonc 2.a korosztályban.
Hóbor Enikő 5.. a Gyermek korcsoportban.
Május 1. szombatján még igazán szép időben került Gödöllőn lebonyolításra az idei Sport XXI: Aquatlon Országos Döntő. Már kora reggel el kellett indulnunk, mert az úszás számokat délelőtt rendezték és 9 órától már a melegítés kezdődött a legkisebbeknek.
Kis létszámú csapattal, 4 gyerekkel vettünk részt az idei döntőn. Ennek ellenére szép eredményekkel térhettünk haza. A korai indulás és közel 3 órás út ellenére Gaján Péter a legjobbját úszta délelőtt, míg a többiek is a legjobbjukhoz közeli úszó idővel mehettek át a futópályára. A délutáni futó számoknál aztán mindenki az eddigi legjobbját teljesítette, így szép eredményeket értünk el.
Gaján Péter a korosztályában második (29), Hóbor Enikő 5. (72), Kovács Levente 12. (46), míg Gurisatti Péter 20. (33) lett.
Mindannyian nagyon jól versenyeztek és szép reményekkel várhatják a triatlonos évkezdést is.
eredmények:
http://triatlon.hu/eredmenyek/sport-xxi-aquatlon-2023-orszagos-donto
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/284/Sport-XXI-Aquatlon-Orszagos-donto
Kőszeg, 2023. 05.03.


TriKids Cup 2023. (Duatlon)
Parndorf, 2023. május 8.
Gurisatti Péter, Hóbor Enikő, Hóbor Álmos és Hóbor Lehel koroszályos győztesek lettek.
Pár év kihagyás után indultunk az utánpótlás korú versenyzőink közül néhánnyal a parndorf melletti gokart pályán megrendezett duatlon versenyen.
Ezt a versenyt azért szeretjük, mert az év elején még tudunk egy kicsit gyakorolni a kerékpár-futás váltásokra, valamint gokart pályákról lévén szó a verseny teljesen zárt és technikás pályán zajlik.
Az idei évben amelyik korcsoportokban indultunk szinte mindenhol nyert versenyzőnk.
Szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadott, mert szép napos időben volt részünk és még az itt már megszokott viharos szél sem fújt.
Schüler C korosztályban Gurisatti Ádám 7. (10) helyen ért célba, neki még a kanyar és váltás technika javítása volt a verseny célja.
Schüler B korcsoportban a lányoknál Hóbor Enikő 1. (22), Ürmös Panka 7., Jelencsics Alíz 11., a fiúknál Gurisatti Péter 1. (13) helyen végzett.
Schüler A korcsoportban Hóbor Álmos 1. (6) lett, míg az ifjúságiak között Hóbor Lehel 1. , Medvegy András 2., Laki Barnabás 4. helyen ért célba. Az ifi fiúk egyébként az abszolút versenyt is ebben a sorrendben zárták.
eredmények:
https://my.raceresult.com/232071/
Kőszeg, 2023. 05.14.