TISZTELET A HŐSÖKNEK – köszönet a kőszegi mentőknek a Mentők Napján

A szolgálat születésnapján Básthy Béla a város támogatásáról értesítette a kőszegi mentőállomás vezetőjét, Gadó Gábort. A polgármesteri keretből 100.000, a COVID-számlára érkezett adományokból pedig 200.000 forinttal járul hozzá Kőszeg egy új multifunkcionális betegőrző készülék beszerzéséhez.

TISZTELET A HŐSÖKNEK – köszönet a kőszegi mentőknek a Mentők Napján
A szolgálat születésnapján Básthy Béla a város támogatásáról értesítette a kőszegi mentőállomás vezetőjét, Gadó Gábort. A polgármesteri keretből 100.000, a COVID-számlára érkezett adományokból pedig 200.000 forinttal járul hozzá Kőszeg egy új multifunkcionális betegőrző készülék beszerzéséhez. Az 1millió forintos ár közel felét a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány, a fennmaradó részt a térség egyik nagyvállalkozása biztosítja. Ennek köszönhetően hamarosan már két kőszegi mentőautóban is felügyeli a kőszegi és környékbeli sérültek és betegek egészségét a csúcstechnológiát képviselő berendezés.
1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület. 1948-ban a mentés állami feladattá vált, megalakult az Országos Mentőszolgálat. Kőszegen 1952-től működik jelenlegi helyén a mentőállomás.
A koronavírus járvány miatt tavaly és idén is elmaradt a Mentők Napján az ünneplés. A köszönet azonban nem maradhat el!
A Magyar Nemzeti Bank jóvoltából sorszámozott, Tisztelet a Hősöknek felirattal ellátott 10 és 20 forintos emlékérmét kapott az Országos Mentőszolgálat minden dolgozója, köztük a kőszegi állomás munkatársai is.