Tetőtéri esték

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete és Könyvtára új sorozatot indít a fenti címmel. Első alkalommal Z. Karvalics László történész lesz a meghívott vendég a Sgrafittós-házbna 2020. március 3-án, kedden, 17.00 órakor.

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete és Könyvtára új sorozatot indít Tetőtéri esték címmel.

Az interaktív beszélgetések során különböző témákat érintünk és az előadóval való közös eszmecserére hívunk Mindenkit. Könyvtárosaink minden alkalomra ötletes feladatokkal készülnek, így a közönség aktív részese lesz az estének. Célunk a tudomány közelebb hozása kreatív megközelítéssel.

Az eseményre minden korosztályt szeretettel várunk!



29309C6EElső alkalommal Z. Karvalics László, történész, információs társadalom kutató, a Szegedi Tudományegyetem Könyvtár-és Humán Információtudományi Tanszékének egyetemi docense, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete kutatója lesz meghívott vendégünk.



Az est témája pedig: A cybermackótól a tengericsillagok robotgyilkosáig: nézzünk megfelelő szögből a digitális kultúrára!



Vajon mennyire indokolt a sok-sok félelem a mesterséges intelligenciával, robotokkal, automatizációval kapcsolatban? Mennyire torzítják el az érzékelésünket a tudományos-fantasztikus irodalomból ismert tipikus forgatókönyvek? És az újságok? Maga a nyelv, amelyen megfogalmazzuk az állításokat és a véleményeket?

Sok a teendő, hogy tisztán lássuk, mik azok az apró gondolkodási praktikák, amelyek segíthetnek: hogy ha nem is értjük jobban a még mindig iszonyú tempóban formálódó digitális világot, legalább kevesebb félreértés, előítélet, tévedés nehezítse a tájékozódást…









Helyszín: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 7. Sgraffitós-ház II. emelet

Időpont: 2020. március 3. 17 óra




A rendezvényen képfelvételek készülnek, melyeket az FTI weboldalán, közösségi média felületein és kiadványaiban is felhasznál!




A terem korlátozott befogadóképessége miatt, kérjük, jelezzék részvételi szándékukat a library@iask.hu e-mail címen.