Szépen teljesítettek a Fitt-Boxos Ökölvívók Budapesten!

2021. február 24-től 27-ig került megrendezésre az Énekes István Ifjúsági Emlékverseny Budapesten. A Fitt-Box Egyesület versenyzői közül négyen mutathatták meg tudásukat a rangos hazai megmérettetésen.

A verseny második napján kezdődtek számunkra a küzdelmek:
- Buza Rafael 64 kg-ban súly és korcsoport váltást követően a tavalyi OB ezüstérmesével a kecskeméti Horvát Krisztiánnal találta szemben magát. Versenyzőnk nagy elánnal vette bele magát a küzdelembe, amelyet egyhangú pontozással meg is nyert.
- Buza Rómeó 69 kg-ban ugyancsak súly és korcsoport váltás után a tavalyi OB bronzérmesével a Budapesti Honvéd versenyzője, Kincses Noellel került össze. Hajtós meccset láthatott a közönség, amelynek során egyhangú pontozással ökölvívónk bizonyult jobbnak.
- Neválovits Róbert 75kg-ban második éles mérkőzését vívta a Központi Sportiskola ökölvívójával, Szűcs Demeterrel, ahol egyhangú pontozással maradt alul ellenfelével szemben. A menetek során versenyzőnknek volt egy-két jó megmozdulása, azonban még sokat kell fejlődnie, de az út elején jár, és elszántan készül a továbbiakra.

Az elődöntők napján:
- Szabó Dávid 49 kg-ban élete első éles meccsén lépett kötelek közé az egri Farkas Bélával szemben, aki szintén hasonló helyzetben volt, mindketten kevés akciót indítottak a három menetben, a bírák azonban az ellenfelet látták jobbnak, így Dávid bronzéremmel zárta a versenyt.
- Buza Rafael egy igazán kiélezett küzdelmet vívott a nyíregyházi Petrimán Milánnal. A mérkőzésen folyamatos volt az adok-kapok, de a harmadik menetet követően megosztott pontozással versenyzőnk keze került a magasba.
- Buza Rómeó a budapesti Krekó Dániellel ellen erősen indította a mérkőzést. Az ellenfél próbálta felvenni az iramot, azonban ez nem sikerült neki, a harmadik menetben orrvérzés miatt leléptették, így ökölvívónk győzedelmeskedett.

A döntők napján:
- Buza Rafael a pécsi Samu Ferenccel csapott össze. Rafael kemény meccset vívott a legfényesebb éremét, kiélezett három menetet láthatott a közönség, igazi ki-ki mérkőzés volt, amelyen végül ökölvívónk keze lendült a magasba, így aranyérem tulajdonosa lett.
- Buza Rómeó dunaújvárosi Horváth Mátéval nézett szembe. Rómeó az első menetben kapott néhány ütést, aminek hatására kezdeti lendülete alábbhagyott. A második- harmadik menetben igyekezett ezt korrigálni, voltak szép találatai, azonban ennek ellenére is ellenfele győzedelmeskedett, így versenyzőnk ezüstéremmel térhetett haza.


“A helyezéseknek köszönhetően a férfiaknál egyesületünk csapatban a 2. helyet érte el. Az elért eredményeknek örülök, de a látott teljesítményekkel nem teljesen vagyok elégedett. A Buza testvére k kor és súlycsoport váltást követően a legerősebb és legsűrűbb súlyokba kerültek a mezőnyben. Mindezek és az ellenfelek türkében ez nagyon jó eredmény. Juniorban, ahol 2 perc a menetidő nagyon ritkán bokszolták végig a mérkőzéseiket, ez most ifiben 3 percre módosult, versenyük is rég volt már, de küzdöttek, harcoltak és több neves versenyzőt győztek le. A hibákon javítunk és megyünk tovább előre. Dávid és Róbert első hivatalos fellépésükön vettek részt, ők a kezdeti lámpalázukat nehezen gyűrték le, többet kell dolgozniuk a jövőben. A versenyt az ifjúsági válogatott edzőjeként is figyeltem, és elégedett vagyok a látottakkal. A tavalyihoz képest sokkal erősebb és színvonalasabb mérkőzéseket láthattunk, és ami nagyon fontos, hogy a mezőny is nagyobb lett.”

Varsányi Áron edző

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség