Ökölvívó Magyar Bajnokság

Szép Fitt-Boxos eredmények születtek a “Papp László” Felnőtt Magyar Bajnokságon!

Szép Fitt-Boxos eredmények születtek a “Papp László” Felnőtt Magyar Bajnokságon!

10.28.-tól 10.31.-ig került megrendezésre a “Papp László” Felnőtt Magyar Bajnokság Győrben, az Olimpiai Sportparkban. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 6 versenyzője szállt harcba a legfényesebb érem elnyeréséért.

A verseny első napján:
• Jankó Krisztián férfi 69 kg-ban a salgótarjáni Botos Károllyal mérkőzött meg. Krisztián nem túl intenzív bunyót produkálva, szoros mérkőzésen maradt alul ellenfelével szemben.
A verseny második napján:
• Hámori Luca női 69 kg-ban az egri Fülep Emesével csapott össze. Luca keményen és taktikusan kezdte a meccset, ami annyira hatásosnak bizonyult, hogy az ellenfél edzője a második menetben feladta a küzdelmet.
• Hámori Ádám férfi 91 kg-ban Surman Box Club bunyósával, Juhos Istvánnal nézett farkasszemet. Ádám erőteljes ütésekkel nyitotta a mérkőzést. Hamar sikerült megtörnie vetélytársát. Amásodik menetben az ellenfél edzője bedobta a törölközőt.
• Krötzl Krisztián férfi 91 kg-ban a Papp László Ökölvívó Akadémia versenyzőjével, Vincze Istvánnal szemben mutathatta meg tudását. Krisztián jól kezdett és ismét óriásit harcolt, minden igyekezete ellenére azonban a második menetben a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést
Az elődöntők napján:
• Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) női 69 kg-ban Takács Petrával, a Boxvilág SE ökölvívójával mérkőzött meg a döntőbe jutásért. Viki pontosan és erőszakosan halad előre mindhárom menetben, így végül egyhangú pontozásos győzelemmel hagyta el a szorítót.
• Hámori Luca női 69 kg-ban a KSI versenyzőjével, Budai Viviennel mérkőzött meg. Óriási harcot láthattunk a két lánytól, mindketten elszántan küzdöttek. Luca minden lehetőséget kihasznált annak érdekében, hogy felül tudjon kerekedni válogatott ellenfelén, így egyhangú pontozással szerzett győzelmet.
• Hámori Ádám férfi 91 kg-ban Budapest Egyetemi Atlétikai Club öklözőjével, Rozgonyi Áronnal szemben lépett szorítóba. Ádám az előző naphoz hasonlóan ezúttal sem kímélte vetélytársát, ennek köszönhetően az ellenfél edzője az első menetben feladta a küzdelmet.
A döntők napján:
• Szabó Szabina női 54 kg-ban Lakotár Hannával, az Alpokalja Küzdősport Alapítvány versenyzőjével mérkőzött meg az aranyért. Szabina pörgősen és pontosan bokszolt mindhárom menetben. Lendületes bunyójának meg is lett az eredménye, ő győzedelmeskedett, így súlycsoportja magyar bajnoka lett.
• Női 69 kg-ban házi döntőt vívott két versenyzőnk, Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) és Hámori Luca. Ökölvívóink nem kímélték egymást, folyamatosak voltak az ütésváltások, Luca teljesítménye bizonyult jobbnak, így idén is ő lett súlycsoportja magyar bajnoka, míg Ambrus Viktória a dobogó második fokára állva ezüstéremmel zárt.
• Hámori Ádám férfi 91 kg-ban a Papp László Akadémia bunyósával, Vincze Istvánnal csapott össze a mindent eldöntő mérkőzésen. Ádám most is hozta a tőle megszokott formáját, erős, pontos kombinációkkal bombázta vetélytársát három meneten keresztül, ennek köszönhetően versenyzőnk idén is a dobogó legfelső fokára állva tudhatja magáénak a magyar bajnoki címet.
-Büszkék vagyunk versenyzőinkre és az általuk elért eredményekre!
Jankó Krisztiánban több volt ennél, azonban eltaktikázta első mérkőzését. Krötzl Krisztian az első menetben még vezetett,aztán egy jogtalan rászámolás megzavarta a fejét,és onnan elengedte a mérkőzést.Viki felkészülését betegségek tarkították, formája meccsről meccsre javult,de sajnos egy súlycsoportban kerültek Lucával,így a második helyen végzett. A jövőben többet kell dolgoznia,és szebb eredményekre is képes lehet. Szabina nagyszerű teljesítményt nyújtott a döntőben,és győzte le a nála rutinosabb címvédő Lakotár Hannát,és ifjúsági kora ellenére lett felnőtt Bajnok! Luca sérülése miatt egy évet kihagyott,de így is kimagasló teljesítményt nyújtott mind a három mérkőzésen és két olimpiai kerettagot is legyőzött,és egy súllyal feljebb ismét bajnok lett!A magyar mezőny egyik legjobbja! Hámori Ádám mind a három mérkőzésen keményen odatette magát,és nem is kellett sokat bokszolnia,átgázolt a mezőnyön,és begyűjtötte 8.felnőtt országos bajnoki címét!
Hajtunk tovább keményen,hiszen lesznek komoly megmérettetések novemberben,Szabinának,Búza Rafaelnek edzőtábor és korosztályos Európa Bajnokság,a felnőtteknek nemzetközi tábor és 18.-tól 21.-ig a serdülő korcsoportba tartozó ökölvívóink bizonyíthatják tudásukat Egerben.
Varsányi Áron