Nemzetközi Téli Egyetem

az FTI-iASK és az UNESCO MOST program által szervezett kőszegi Nemzetközi Téli Egyetem 2020 megnyitójára kerül sor 2020. február 24-én, hétfőn, 17.30 órakor a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetében.

Ezúton szeretnénk meghívni az FTI-iASK és az UNESCO MOST program által szervezett kőszegi Nemzetközi Téli Egyetem 2020 megnyitójára.

Időpont: 2020. február 24. hétfő 17.30 óra

Helyszín: Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) - Kőszeg H-9730 Chernel u. 14-16. Európa Ház és Zwinger Öregtorony

Részletes program: https://iask.hu/hu/az-unesco-2020-nemzetkozi-teli-egyetem-programja/


További információk: https://iask.hu/en/call-for-applications-2nd-unesco-most-winter-school-24-28-february-2020-at-iask/

UNESCO MOST Téli Iskola 2020 az FTI-iASK-ban.

Az egyre összetettebb globális politika a világ minden táján felgyorsítja a társadalmi átalakulást. A gyors változások, valamint a polgárok körében kialakult hiedelmek és normák közötti feszültség megingatja a kölcsönös és intézményi bizalmat. Hogy a szupranacionális szervezetek és egyéb globális intézmények, vagy a nemzeti politikai megoldásokhoz való visszatérés tudja-e jobban kezelni ezeket a kérdéseket – ezzel foglalkozik az idei UNESCO MOST Téli Iskola.

Az Iskola kérdéseket feszeget: Mi váltotta ki a posztliberális rendszerek felemelkedését? Ennek mi a hatása az intézményi bizalomra helyi, nemzeti és nemzetek feletti szinten? Pusztán átmeneti globális zavarról van-e szó, amely az idő múlásával gyengülni fog, amikor majd új kihívások jelentkeznek?

A tapasztalt kutatók, széles látókörű aktivisták és állami tisztviselők előadásainak célja inspirálni a gondolkodást a bizalom megteremtéséről és helyreállításáról a globális, regionális és az alsóbb szintű kormányzás és politika szintjén. A MOST Iskola kapacitásépítő tevékenység, amely a döntéshozatal bizonyíték-alapú kompetenciáinak erősítésére koncentrál. Elősegíti a kutatók és a döntéshozók képességének fejlesztését az ismeretek cselekvésbe való átültetésére. Elsődleges célja, hogy támogassa a hosszú távú fenntartható fejlődést olyan helyzetekben, ahol ma a kapacitások hiánya korlátozza a kutatás megvalósítását.

Várjuk szeretettel a Nemzetközi Téli Egyetem előadásain és egyéb rendezvényein is!