„Mindent a közművelődési statisztikáról”

Fenti címmel kihelyezett műhelyt tart az NMI Vas Megyei szervezete 2020. január 27. (hétfő) 14.00 órakor a Jurisics-vár Művelődési Központ klubhelyiségében.

A Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumával kötött közszolgáltatási szerződésben foglaltak szerint 2020-ban, mint adatgyűjtést végrehajtó szervezet a közművelődési területen látja el a megyei és országos közművelődési statisztikai feldolgozóközponti feladatokat.

A közművelődési tevékenységet alapfeladatként ellátó költségvetési szerv, társadalmi, civil szervezet, alapítvány, közalapítvány, gazdasági társaság, vállalkozás, egyéni vállalkozás, a 388/2017. (XII. 13.) Kormányrendelet alapján, a kötelező adatszolgáltatásnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma által működtetett https://kultstat.oszk.hu oldalon tehet eleget.

A közművelődési tevékenységekről szóló statisztikai jelentés benyújtására 2019. március 1-ig lesz lehetőség.

Az adatszolgáltatás megkönnyítése és minél pontosabbá tétele érdekében

„Mindent a közművelődési statisztikáról”

címmel kihelyezett műhelyeket tartunk.

Időpont: 2020. január 27. (hétfő) 14.00 óra

Helyszín: Jurisics Vár Művelődési Központ és Várszínház

9730 Kőszeg, Rajnis u. 9.



A műhelyre várjuk az önkormányzatok, közművelődési intézmények, közösségi színterek, közművelődési tevékenységet is ellátó civil szervezetek vezetőit, statisztikai adatszolgáltatással foglalkozó kollégáit és mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt.

A műhelymunka során bemutatásra kerül a rendszer a regisztrációtól az adatszolgáltatás lezárásáig. Kiemelten foglalkozunk az egyes táblázatok összefüggéseivel (pénzügyi adatok - személyi adatok, stb.), a kötelező alapdokumentumok megjelenítésével, a kulturális normatíva felhasználásával.

Célunk Vas megye közművelődési életében tevékenykedők közötti kapcsolat erősítése, ehhez nagymértékben járul hozzá a közművelődési statisztikai adatszolgáltatás, továbbá ezt segíti az adatszolgáltatói kör kibővítése is.

Kérem, hogy részvételi szándékát válasz e-mailben jelezze számunkra:

karoly.andrea@nmi.hu

Előzetes kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Üdvözlettel:





Károly Andrea

módszertani referens