Miénk itt a rét!

Idén 2023. május 12-13-án (péntek-szombat) rendezik meg a Miénk itt a rét! rendezvényt az Őrségi Nemzeti Park és az Írottkő Natúrparkért Egyesület. A rendezvény helyszíne az Alsó-rét (a Kromberg-Schubert Kft. mögötti rét).

A Miénk itt a rét! közös rendezvény azért jött létre, hogy megismertesse a helyiekkel az idén 30 éve természetvédelmi oltalom alatt álló rét létezését, szépségét, élővilágát, értékét, ezért az esemény célcsoportja – a fentiek miatt - elsősorban Kőszeg város lakossága. (Az Írottkő Natúrparkhoz tartozó többi településen működő intézmények (iskolák, óvodák) részére akkor tudunk részvételi helyet biztosítani az iskoláknak-óvodáknak szervezett pénteki napon, ha a kőszegi intézmények nem töltik be a rendelkezésre álló időt.) A szervezést, időbeosztást az Írottkő Natúrparkért Egyesület Zöld Csoportja végzi. Az intézményekkel április végén vettük fel a kapcsolatot, a regisztrációt és beosztást május 4-én véglegesítjük.

A szombati napon továbbra is családokat várunk 10 és 16 óra között. Ezen a napon regisztráció nélkül vehetnek részt a látogatók. Akik a 7 állomásos nagy körön szeretnének részt venni 15 óráig érjenek ki, mert a nagy kör teljesítése kb. 2 órát igényel. A 3 állomásos kis körön kb. ¾ óra alatt érhetnek végig. A rendezvényt szombaton 17 órakor zárjuk. A csoportokat/családokat 10 percenként indítjuk az indító állomásról. Szombaton is igénybe vehetik a dottót, mely menetrendje a plakáton látható. Javasoljuk viszont, hogy gyalog jöjjenek ki a rétre, a séta egy egészségmegőrző és gyógyító testmozgás!

A rendezvényre az Írottkő Natúrparkért Egyesület támogatási kérelmet nyújtott be az Agrárminisztériumhoz, mely támogatta a Miénk itt a rét! megszervezését.

Fontos! A rendezvényt hulladékmentesen kívánjuk megvalósítani, ezért kérjük, hogy hozzanak magukkal kulacsot, tartós poharat. Aki csomagolt ételt hoz magával kérjük gondoskodjon róla, hogy a csomagolást haza tudja vinni.


Hné Korom Zita