KŐSZEG VÉDEKEZIK – DE MŰKÖDIK!

Kedves Kőszegi Polgárok! Az alábbiakban összefoglaló tájékoztató anyagot olvashatnak a városi intézmények működéséről a rendkívüli járványügyi rendelkezések idején. Alapszabály, hogy a városi intézmények teljes területén kötelező a maszkviselés, illetve az előírt távolságtartás.

Kérjük, tanulmányozzák át az ismertetőt, és maradéktalanul tartsák be az átmenetileg megváltozott szabályokat! Személyes találkozásaink számának minimálisra szorítása közös érdekünk és felelősségünk!
Együttműködésüket, fegyelmezettségüket köszönjük!
Básthy Béla sk. Dr. Zalán Gábor sk.
polgármester jegyző
⚠️ Városháza
A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal jelenleg nem fogad bejelentés nélkül érkező ügyfeleket, a kapcsolatfelvétel a városi honlapon jelzett elérhetőségeken lehetséges: www.koszeg.hu/hu/onkormanyzat
⚠️ Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatal
A Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatal tájékoztatása szerint jelenleg kizárólag telefonos időpontegyeztetés után fogad ügyfeleket. Időpontfoglalásra a www.magyarorszag.hu weboldalon, a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon, illetve munkaidőben a 94/562-551-es telefonszámon van lehetőség.
⚠️ Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde
A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde továbbra is fogadja a gyerekeket. Az épületek bejáratánál történik a gyermekek átadás/átvétele, illetve a kötelező lázmérés. A szülők az óvodák, bölcsőde gyermeköltözőibe nem léphetnek be. A 3 éves kortól jogszabály alapján kötelező napi négyórás óvodában töltött időt a gyerekek délelőtt teljesítik. Az intézmény vezetése kéri, hogy ahol megoldható a délutáni otthoni felügyelet, a szülők ebéd után vigyék haza a gyermekeket, a zsúfoltabb délutáni alvási időszakban ezzel is csökkentve a vírus terjedésének esélyét. Hiányzások, illetve bármilyen felmerülő kérdés esetén az ismert elérhetőségeken szíveskedjenek az óvodákat értesíteni, keresni.
⚠️ Egészségház
Az Egészségház folyamatosan működik, de a beteg-orvos kapcsolatok indítása kizárólag telefonon történhet. Kérjük a receptigényeket lehetőleg emailben küldjék el, ezzel is tehermentesítve a telefonvonalakat. A pontos azonosításhoz név, születési idő, lakcím, taj szám és az igényelt gyógyszer megadása szükséges. Kérjük jelezze, rendelkezik-e közgyógyellátásra jogosító igazolással. A receptek 24-48 óra múlva elérhetők bármely gyógyszertárban, kérjük idejében kérje a felírást.
Felnőtt háziorvosi rendelés:
▪️ 1. körzet: Dr. Nedeczky Veronika (94/360-178)
Receptíratás: nedeczky55@freemail.hu
▪️ 2. körzet: Dr. Pusztai Gergő, Dr. Pusztai Szilveszter (94/363-767)
Receptíratás: pusztairecept@gmail.com
▪️ 3. körzet: Dr. Varga István (94/360-287, 06-30/860-6079)
Receptíratás: koszeg3korzet@gmail.com
▪️ 4. körzet: Dr. Prugberger-Németh Lilla (94/656-106)
Receptíratás: rendelesprugberger@gmail.com
Gyermekorvosi rendelés:
A rendelési időre telefonon lehet időpontot foglalni, a betegeket csak a megadott időpontban látják el. Sürgős, halaszthatatlan, életveszélyes esetekben a betegeket azonnal fogadják. A gyógyszerek felírása kizárólag telefonos úton történik.
▪️ 1. körzet: Dr. Kiss Gabriella (94/360-191)
▪️ 2. körzet: Dr. Ágoston Zsuzsanna (94/360-148)
Járóbeteg szakrendelés:
A szakrendelések a Markusovszky Kórház tájékoztatása szerint telefonos bejelentkezéssel folyamatosan működnek. Időpont egyeztetésre, felvilágosításra, illetve információ kérésére a 94/360-482-es telefonszámon van lehetőség
⚠️ Orvosi ügyelet
Az orvosi ügyelet a szokott módon működik, de a beteg fogadása minden esetben telefonos (317-000) egyeztetés után történik. Este nyolc óra utáni ügyeletlátogatás esetén az ambuláns lap bemutatása mentesít a kijárási tilalom megsértésének következményei alól.
⚠️ Szociális Gondozási Központ
▪️ Az idősek otthonában 2020.09.06-tól látogatási és intézményelhagyási tilalom érvényes. Csomagokat előzetes egyeztetést követően 2 hetente, meghatározott időpontban fogadunk. Kapcsolattartás telefonon, levélben és a kollégák segítségével pl. messengeren.
▪️ Idősek klubja tagjainak ellátása telefonon ill. szükség esetén lakásukon történik.
▪️ Házi segítségnyújtás változatlan formában, a megfelelő szabályok betartása mellett működik.
▪️ Család- és gyermekjóléti szolgálat és központ változatlan formában működik, külön szabályok kerültek kialakításra pl. kliens lakásán maszkban, zárt térben legfeljebb 15 perc bent tartózkodás engedélyezett.
▪️ Intézményben ügyfélfogadás egyeztetett időpontban van a torlódások elkerülése és a fertőtlenítések miatt. Ellátásokkal kapcsolatos információ, időpont egyeztetés a 94/561-510, 94/561-511, 06 30 965 40 74, telefonszámokon munkaidőben. hétfő, kedd, szerda: 7.30-16.00, csütörtök: 7.30-15.30, Péntek: 7.30-14.00, e-mail: szocgond.koszeg@gmail.com
▪️ Iskolaorvosi és védőnői szolgálat a védelmi előírásokat betartva működik az egészségházban.
⚠️ Kőszegi Városüzemeltető Kft.
▪️ Tekintettel a fizető parkoló ingyenességére a fizető parkoló ügyfélfogadás szünetel.
▪️ Szennyvízszippantás és konténer megrendelése továbbra is telefonon a 94/563-118 –as számon lehetséges.
▪️ Az ingatlankezelés ügyfélfogadása módosul, a személyes ügyintézés időpontjai: hétfő 8-11, 13-15 óra, szerda 8-11, 13-15 óra.
▪️ Személyes ügyintézést nem igénylő ügyek intézésére telefonon, minden munkanap 8-14 óra között, a 94/562-215 és a 94/562-210 es számokon van mód.
⚠️ Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
A Jurisics-vár közösségi terei bezártak, a Jurisics vár nem látogatható. Telefonon és e-mailben elérhető az iroda: 360-113 ill. jurisics@koszeg.hu
⚠️ Chernel Kálmán Városi Könyvtár
A könyvtárban keddtől péntekig, 10.00-15.00 között lesz lehetőség kölcsönzésre, előzetes bejelentkezéssel, leadott igény alapján (94/360-259). A könyvtár munkatársai a dokumentumok összeállítását a higiéniára ügyelve, az egészségügyi szabályokat betartva végzik. A visszahozatal a nyitást követően történik késedelmi díj felszámolása nélkül.
⚠️ Kőszegi Városi Múzeum
A Kőszegi Városi Múzeum és kiállítóhelyei 2020. november 11-től előreláthatólag 2020. december 10-ig nem látogathatók. Az intézménybe csak a munkatársak léphetnek be, de egyes szolgáltatások, pl. kutatószolgálat, közönségkapcsolat esetén az online kapcsolattartás továbbra is lehetséges.
További, folyamatos információ a Kőszegi Városi Múzeum Facebook oldalán, illetve a www.koszegimuzeumok.hu oldalon érhető el.
⚠️ Iskolák
A kőszegi iskolák az oktatási kormányzat és az Operatív Törzs iránymutatásának figyelembevételével folytatják oktató tevékenységüket. A középiskolák online oktatásra álltak át. Az általános iskolák a változó járványügyi helyzet függvényében a hatóságok iránymutatása szerint átmenetileg részlegesen vagy teljesen online oktatásra térhetnek át, amiről az érintett családokat minden esetben saját csatornáikon tájékoztatják.
⚠️ Iskolai sportlétesítmények
A kőszegi uszoda átmenetileg zárva tart, az iskolai sportcsarnokok kizárólag iskolai célra használhatók.
⚠️ Városi sportlétesítmények
A városi sportlétesítményeket (Lóránt Gyula Sporttelep, Kőszeg Teniszpályák, Síugrósánc) a kormányrendeletben foglalt szabályok értelmében kizárólag versenyszerűen sportolók látogathatják.
⚠️ Városi piac
A városi piac változatlanul, szombaton és szerdán is működik. A piacon a maszkviselet és a távolságtartás a csarnokban és a közterületi részeken egyaránt kötelező!
Köszönjük figyelmét és együttműködését, kérjük legyen partnerünk a rendelkezések betartásában!