ÍGY DÖNTÖTT A POLGÁRMESTER ÁPRILISBAN

A VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN VESZÉLYHELYZET IDEJÉN A KÉPVISELŐ-TESTÜLET NEM ÜLÉSEZIK. A VÁROS FOLYAMATOS MŰKÖDÉSÉNEK ÉS FEJLŐDÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN BÁSTHY BÉLA POLGÁRMESTER ÁPRILIS HÓNAPBAN AZ ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÉLEMÉNYÉT ÍRÁSBAN KIKÉRVE AZ ALÁBBI DÖNTÉSEKET HOZTA.

ÍGY DÖNTÖTT A POLGÁRMESTER ÁPRILISBAN
A VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK ÉRTELMÉBEN VESZÉLYHELYZET IDEJÉN A KÉPVISELŐ-TESTÜLET NEM ÜLÉSEZIK. A VÁROS FOLYAMATOS MŰKÖDÉSÉNEK ÉS FEJLŐDÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN BÁSTHY BÉLA POLGÁRMESTER ÁPRILIS HÓNAPBAN AZ ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÉLEMÉNYÉT ÍRÁSBAN KIKÉRVE AZ ALÁBBI DÖNTÉSEKET HOZTA.
1. A törvény február 1-től vasárnap nem ad lehetőséget házasságkötésre és élettársi kapcsolat létesítésére. Az önkormányzati rendelet módosítása után a hivatali helyiségen és a hivatali munkaidőn kívül az eddig érvényes „pihenőnap” helyett szombat szerepel a ceremóniák lehetséges időpontjaként.
2. Elfogadta a polgármester Kőszeg Város 2020. évi gyermekvédelmi beszámolóját. Kőszeg állandó lakosságának 17,45 %-a 18 év alatti, ezt az arányt emeli az iskolák miatt Kőszegen tartózkodó gyermekek és fiatalok magas száma. A koronavírus járvány számos új feladatot rótt az ellátásban dolgozókra. A cél a problémák kialakulásának megelőzése, időbeni feltárása, kezelése.
3. Elkészült Kőszeg közétkeztetési minőségellenőrzési stratégiája. Az önkormányzat a szolgáltatóval közösen tavaly év végén kezdte meg egy minőségellenőrzési rendszer kidolgozását. A jövőben az önkormányzat kérdőíves felmérésekkel, illetve szúrópróba szerű kóstolással rendszeresen ellenőrzi a közétkeztetésben feltálalt étel minőségét.
4. A Magyar Falu Program keretében állami támogatásból felújítják a bozsoki óvodát. Kőszeg és a Szombathelyi Egyházmegye mint a bozsoki óvoda fenntartója között megállapodás született arról, hogy a bozsoki óvoda működésének feltételeit a munkálatok ideje alatt a Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde Újvárosi Tagóvodájának eddig üresen álló csoportszobájában biztosítják.
5. Elfogadta a polgármester a 2.805 milliárd forint állami támogatásból megvalósuló Kőszegi Út- és Parkolóépítési Program engedélyköteles beruházásaira vonatkozó terveket. Míg számos felújítás korábban készült tervek alapján, vagy tervezés és engedélyezés nélkül már a megvalósulás útján halad, a most napirendre vett beruházások terv- és engedélyköteles fejlesztések.
6. Egy kőszegi vállalkozás telephely-fejlesztését segíti az az előszerződés, mely a Cáki útról önkormányzati területen biztosít útkapcsolatot a vállalkozás telkének megközelítéséhez.
7. Elkészült a mindenre kiterjedő belső ellenőrzési jelentés. Az eredményes, gazdaságos és hatékony önkormányzati és hivatali működés érdekében a pandémia miatt még fontosabb a szabályozottság és kontroll.
8. Március 1-től megváltozott a védőnők jogviszonya, januártól pedig az étkeztetés és a házi segítségnyújtás kikerült a Kőszegi Szociális Gondozási Központ feladatai közül. Ezek figyelembevételével megváltozott a szervezet működési szabályzata.
9. Művészeti értéket létrehozó és bemutató események megrendezésére nyújtott be pályázatot a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház a Nemzeti Kulturális Alap idei kiírására. Az intézmény költségvetésében rendelkezésre áll az ehhez szükséges önerő, amit az önkormányzat igazol.
Részletek Kőszeg város honlapján olvashatók: https://koszeg.hu/hu/onkormanyzat/testulet/ulesek