Három éremmel tértek haza a Fitt-Boxos bunyósok!

2022. március 10-től 13-ig került megrendezésre az Énekes István Ifjúsági Emlékverseny Budapesten, a Kellner Ferenc Sportközpontban.
A rangos korosztályos megmérettetésen 3 ökölvívó képviselte az egyesületet.

• Szabó Dávid 48 kg-ban a verseny első napján a Budapesti Honvéd versenyzőjével, Agnecz Péterrel csapott össze. Dávid önmagához képest jól bokszolt, szép horgokkal találta el ellenfelét, azonban ez kevésnek bizonyult a második mentben több tiszta találatot is kapott, amelyek után rászámoltak és a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést, így Dávid bronzérmet szerzett.
• Buza Rafael 63,5 kg-ban a verseny második napján mérkőzés nélküli győzelemmel kezdet az Alpokalja Küzdősport Alapítvány versenyzője, Kovács Bence ellen. Ezt követően az elődöntőben az ózdi Szobota Szabolccsal vívott mérkőzésén Rafael szépen, pontosan bunyózott, így nem okozott meglepetést az egyhangú pontozásos győzelem. A döntőben a Tápiómente ökölvívója, Lantos Álmos volt az ellenfele. Rafael nagy elánnal kezdett, a harcias ütésváltás közepedte ellenfelére kétszer számoltak, majd beszüntették a mérkőzést, így ökölvívónk aranyérmes lett.
• Buza Rómeó 71 kg-ban az elődöntők napján lépett először kötelek közé a Sopron Gyevát versenyzőjével, Egervári Péterrel szemben. Rómeó olyannyira keményen kezdett, hogy már az első menetben érezhető volt a fölénye, az ellenfél edzője fel is adta a küzdelmet. A döntőben a Szegedi Box Club bunyósa Gémes Levente volt Rómeó vetélytársa. Adok-kapok alakult ki már rögtön a mérkőzés elején. Versenyzőnk kapott néhány tiszta találatot egymás után, aminek következtében kétszer számoltak rá, majd a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést, így ezüstérem tulajdonosa lett ökölvívónk.

Büszkék vagyunk versenyzőinkre! Mindannyian szépen teljesítettek. A felmerülő hibákon a jövőben dolgozni fogunk. A két döntő mérkőzéssel kapcsolatban úgy érezzük, hogy mindkét alkalommal idő előtt ért véget a küzdelem, kicsit kibontakozhattak volna a versenyzők, ha lett volna rá lehetőségük. Megyünk tovább keményen, hiszen sorra jönnek a komolyabbnál komolyabb versenyek.