Három arany a Junior Országos Bajnokságon!

Idén Eger adott otthont a Junior Országos Bajnokságnak, amelyre 2019. október 16-tóltól 19-ig került sor. A korosztályos megmérettetésen 66 egyesület 171 versenyzője között ott volt 3 Fitt-Boxos ökölvívó is: Lukács Tifani (Büki Szakosztály), Buza Rómeó és Buza Rafael.

Három arany a Junior Országos Bajnokságon!!




Idén Eger adott otthont a Junior Országos Bajnokságnak, amelyre 10.16.-tól 10.19.-ig került sor.

A korosztályos megmérettetésen 66 egyesület 171 versenyzője között ott volt 3 Fitt-Boxos ökölvívó is, Lukács Tifani (Büki Szakosztály), Buza Rómeó és Buza Rafael.




Buza Rómeó nyitotta a sort, aki 54kg-ban már rögtön a verseny első napján szorítóba lépett. Ellenfele a Tatabányai Sport Club versenyzője, Páter Alex volt. Erős, megfontolt bokszot láthattunk Rómeótól, aminek meg is lett az eredménye, egyhangú pontozással győzedelmeskedett.

Ezt követően a második napon a Győri Gladiátor SE ökölvívójával, Egervári Péterrel csapott össze. A kezdeti lendületből versenyzőnk mégnagyobb erőt kovácsolt, ellenfele hiába próbálkozott, döntő főlénnyel a második menetben ökölvívónk megnyerte ezt a küzdelmet is.

Az elődöntőben a DVSC Ökölvívó Klub bunyósa Siroki Róbert volt a másik sarokban. Rómeó minden erejét beleadva bokszolt a három menetben, ami meg is hozta gyümölcsét, újabb győzelem formájában.

A döntő napján a nyíregyházi Petrimán Milánt kellett túlszárnyalni az aranyéremért. Az előző három naphoz hasonlóan szenzációs bunyót láthattunk Rómeótól! Egyhangú pontozással győzedelmeskedett!!

Így, négy mérkőzés megnyerésével Buza Rómeó magyar bajnok lett!!




Buza Rafael 57kg-ban erőnyerőként kezdett, majd a megmérettetés második napján lépett először ringbe a Papp László Ökölvívó Akadémia versenyzőjével, Palotás Mihállyal szemben. Rafael a tőle megszokott magabiztos bunyónak köszönhetően a második menetben döntő fölénnyel szerzett győzelemmel kezdett.

Az elődöntőben a Kecskeméti Sport Club ökölvívója, Simon Endre volt a vetélytársa. Rafael olyannyira megdolgozta a másik ökölvívót az első menetben, hogy az ellenfél edzője feladta a küzdelmet. Újabb győzelme után már csak a döntő mérkőzés volt hátra.

Az utolsó napon a Békési Torna Egylet ökölvívójával, Római Rubennel nézett farkasszemet. Versenyzőnk megfontolt, pontos kombinációkat alkalmazott. Az ellenfél hiába próbálkozott, esélye sem volt. Egyhangú pontozással ökölvívónk nyerte a mérkőzést, így összesen 3 győzelemmel a dobogó legfelső fokára állva aranyérmet és bajnoki címet szerzett.




Lukács Tifani, Büki Szakosztályunk versenyzője 52kg-ban az elődöntők napján kezdte meg a versenyzést.

Tifani első ellenfele a Halásztelki Box Club ökölvívója, Vrencsán Vivien volt.

Versenyzőnk pontosan és szépen bunyózott! Vetélytársa képtelen volt felvenni vele a harcot, döntő fölénnyel Tifani jutott tovább!

A mindent eldőntő mérkőzésen a DVSC Ökölvívó Klub versenyzőjével, Soltész Nórával csapott össze. Tifani igazi amazonhoz méltóan indított. Kemény ütésekkel bombázta vetélytársát, aki hiába próbálkozott nem tudta lereagálni ezeket. Az első menetben döntő fölénnyel ökölvívónk nyerte a csatát!! Két elsöprő győzelem után aranyérem tulajdonosaként Tifani is korosztályos bajnok lett!!




Három versenyzőnk három aranyérmet szerzett, emellett külön öröm az is, hogy egyesületünk 3. helyen végzett a csoport versenyben!!




Nagyon büszkék vagyunk versenyzőinkre!! Szenzációs teljesítményt nyújtottak mindhárman!! Pihenésre azonban nem lesz idejük, hiszen a hétvégén újabb versenyen vesznek részt!!