Hámori Luca EB ezüstérmet szerzett!

2022. március 13-tól 23-ig került megrendezésre az U22-es Európa-Bajnokság Horvátországban, Porec városában. A magyar válogatott tagjaként Hámori Luca kőszegi ökölvívó 66 kg-ban képviselte hazánkat a kontinentális megmérettetésen.

Luca első mérkőzésén a török Berfin Polattal csapott össze. Versenyzőnk ellenfelére az első és második menetben rászámoltak, majd a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést, így Luca döntő fölénnyel jutott tovább az elődöntőbe.
Az elődöntőben a lett Beatrise Rozentale volt ökölvívónk vetélytársa. Luca minden kínálkozó alkalmat kihasznált, hogy felülkerekedjen a lett bunyóson. Ez sikerült is, hiszen egyhangú pontozással ökölvívónk győzedelmeskedett.
A döntő mérkőzésen a német Stefanie von Bergevel nézett szembe versenyzőnk. Luca ezúttal is nagyon szép bunyót produkált, próbált fogást találni a német ökölvívón, azonban sajnos nem sikerült megtörnie, így Luca ezüstérem tulajdonosaként térhetett haza.

Nagyon büszkék vagyunk versenyzőnkre!! Szenzációs teljesítményt nyújtott a verseny egész ideje alatt. Komoly ellenfeleket hagyott maga mögött. Remek formában volt annak ellenére, hogy betegségek zavarták meg a felkészülését, így még nagyobb öröm számunka az ezüstérem!! Az esetleges hibákon dolgozunk és megyünk tovább keményen!! Készülünk ezerre az előtte álló komoly versenyekre, többek között a világbajnokságra!
Varsányi Áron