Fontos döntések előtt

Napirenden az óvodák egybevonása, a széles sávú internet bevezetése és a kommunális hulladék gyűjtése. A veszélyhelyzetre való tekintettel a Képviselő-testület továbbra sem ülésezhet, a testület helyett a polgármester hoz döntéseket. A képviselők a tegnapi napon kapták meg véleményezésre az előterjesztéseket, amelyekről pénteken Básthy Béla polgármester határoz. A napirenden összesen 21 előterjesztés szerepel.

Döntés születhet a kommunális hulladékgyűjtési közszolgáltatásról, a Városüzemeltető Kft. beszámolójáról, a gyermekvédelmi beszámolóról, az óvodákban indítandó csoportok számáról és az óvodák átszervezéséről. Ugyancsak döntés születhet az óvodák nyári leállásáról, bölcsődeorvos alkalmazásáról, a volt „SZOT-Kastély” és a határátkelőnél tervezett Munkás Hotel fejlesztését elősegítő településrendezési eszközök módosításáról is. A polgármester dönthet a város településkép védelmi rendeletének a Magyar Telekom optikai hálózatfejlesztését támogató módosításáról, rendkívüli állami működési támogatási pályázat benyújtásáról, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okiratának és költségvetési előirányzatainak módosításáról, a Rajnis u. 5. sz. alatti üzlethelyiség és a Gábor Áron u. 9. szám alatti önkormányzati ingatlan értékesítéséről.

Zárt ülés keretében öt napirendről kell döntést hozni a folyamatban lévő városi fejlesztések közbeszerzési eljárásaival kapcsolatban.

A városnak a veszélyhelyzet idején is működni, fejlődni kell!