Boksz nagyüzem!

Nagy üzemben zajlik az élet a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületnél! A Jurisics-Kupát követően alig telt el egy nap és a Buza ikrek 2021. augusztus 30-án az ifjúsági válogatott tagjaiként már Szerbiába utaztak, ahol a Golden Glove Nemzetközi Tornán léptek kötelek közé.

Buza Rómeó 67 kg-ban a jelenlegi világbajnoki ezüstérmes ukrán Matyakubov Borozbioval vívott mérkőzést, amelyen sajnos alul maradt. Buza Rafael 63,5kg-ban egy nappal később kezdte a bunyót. Rafael első mérkőzésén szerb, majd egy ukrán ökölvívót győzött le, a döntőben pedig bolgár vetélytárssal mérkőzött meg egy igazi ki-ki meccsen, amelyen a bírák a bolgár versenyzőt látták jobbnak, így Rafael ezüstéremmel térhetett haza.
- A srácok még Szerbiában tartózkodtak, amikor Hámori Luca 09.04.-én az elit női válogatottal útnak indult Lengyelországba, ahol Gliwicében, a Sziléziai Nemzetközi Ökölvívó Tornán bizonyíthatott. Luca 63kg-ban a lengyel Aneta Rygielskq-val csapott össze, aki VB és Európa Játékok érmes. Rendkívül szoros mérkőzés volt, azonban a hazai pálya a lengyel versenyzőnek kedvezett, megosztott pontozással őt hozták ki győztesnek.
- Néhány nap szusszanás után 09.11.-én közel 10 hónap sérülés miatti kihagyás után Hámori Ádám tért vissza a ringbe a Budapest Bajnokság keretein belül megrendezett válogatón, amelynek komoly tétje volt, hiszen az elit férfi világbajnokságra induló kerettagságért folyt a harc. Versenyzőnk 91 kg-ról váltott új súlycsoportra, 86 kg-ra, így kíváncsian vágott neki a megmérettetésnek, ahol ellenfele a Vasas versenyzője, Tallósi Péter volt. Ádám fokozatosan jött fel menetről menetre a mérkőzés során. Érezhető volt rajta ugyan a hosszú kihagyás, de a fogyasztásból fakadóan nem akadt problémája, kondícionálisan rendben volt. Az első két menetben nagy csata zajlott a két bunyós között, a harmadik menetben pedig már egyértelműen ökölvívónk dominált, így egyhangú pontozással győzedelmeskedett. A mérkőzés rutint kell visszahozni és még magabiztosabb, lendületesebb lesz Ádám az új súlyban.
- Ádámmal párhuzamosan öt versenyzőnk Sopronban húzott kesztyűt. Buza Rafael, Csányi Attila, Pesti József, Németh Dóra és Reseterics Fanni a Gyevát Ökölvívó Egyesület által szervezett emléktornán húzott kesztyűt és vívott edző mérkőzéseket. Mindannyian nagyon szépen helytálltak, a tőlük megszokott módon komolyan vették a feladatot!

Ökölvívóink remek teljesítményt nyújtanak az utóbbi időben. Most, hogy újra teljes gőzzel beindultak a versenyek kamatoztathatják az eddig megszerzett tudást, kezdő ökölvívóink meccsrutint szerezhetnek rutinosabb versenyzőink pedig visszarázódnak a már tőlük elvárt tempóba. Lassan elérkezik a Magyar Bajnokságok ideje, ahol komoly eredményeket várunk kivétel nélkül minden korosztályban, keményen edzünk és készülünk az év hátralévő részében is!

Varsányi Áron