BERSEK HÍREK

A Bersek József Általános Iskola is sikeresen átállt a digitális oktatásra. A rászoruló több gyermekes családok laptopot vagy tabletet kaptak, hogy könnyebben menjen a tanárokkal a kapcsolattartás, a házi feladatok megoldása és visszaküldése.

BERSEK ONLINE
Országos és megyei versenyeredmények

A Bersek József Általános Iskola is sikeresen átállt a digitális oktatásra. A rászoruló több gyermekes családok laptopot vagy tabletet kaptak, hogy könnyebben menjen a tanárokkal a kapcsolattartás, a házi feladatok megoldása és visszaküldése.
A mindennapos tanítás és felzárkóztatás mellett hangsúlyos szerepet kap a Bersek iskolában a tehetséggondozás is, ami az online oktatás mellett sem maradt el. Számos országos és megyei versenyeredményekkel dicsekedhetnek szorgalmas, érdeklődő és kreatív tanulóink:
1. Zrínyi-H-Multimédia megyei informatika verseny
A 22 versenyző közül Varga Barnabás (6.a) a 4. helyen, míg Károly Abigél (6.a) a 12. helyen végzett. Kettejük pontszámának összeadásával a csapatversenyben Abigél és Barnabás a 11 csapat közül a 4. lett. A felkészítő tanáruk Szakosné Zsigmond Terézia volt.
2. Országos Levelezős Logika Verseny országos döntőjébe jutott be Pusztai Dániel 2.a és Pusztai Dominik 4.a osztályos tanuló, akiket több ezer versenyző közül találtak arra érdemesnek. Felkészítő tanáraik: Szekérné Döbrősy Beáta és Vén Tamás Gyula.

3. „Tiéd a Szó-Tár!” nyelvi verseny
Három online, valós idejű selejtező forduló után a diákok elkészítették a videós német nyelvű projektfeladatot is, amik feltöltésre kerültek a verseny megadott albumába. A hatodikos csapat - Szakosné Zsigmond Terézia felkészítése mellett - Lakihegyi Letícia, Nagy Liliána és Tompa Sára - a saját kategóriájukban induló 121 csapatból a középdöntőből bejutottak a legjobb 8 közé, akik az országos versenyen, Szegeden találkoztak volna. Sajnos erre a vírushelyzet miatt későbbi időpontban kerül sor.
4. Tudásvadász Országos Honismereti Tanulmányi Verseny
A verseny célja az általános magyar műveltség, a hazaszeretet és a nemzeti összetartozás gondolatának fejlesztése. Hazánk természetének, történelmének és nemzeti értékeinek megismertetése, illetve az ismeretek elmélyítése az iskolai tananyag kiegészítéseként, életkori sajátosságok figyelembevételével, érdekes és izgalmas felfedező feladatokon keresztül játékos megközelítésben.
A 4 fordulós levelezős tesztversenyen már évek óta részt vesznek a bersekes diákok, de ilyen kiemelkedően szép helyezést még nem sikerült elérniük.
Károly Abigél 6.a és Kolnhofer Kende Attila 7.a osztályos diákok országos I. helyezést értek el évfolyamukon.
A többi versenyző sem szomorkodhat. Országos 4. helyen végzett Desics Bettina 7.b és Sztastyik Levente 7.a osztályos tanuló. Az ötödik osztályos diákok is igen ügyesen oldották meg a feladatokat: Krisztián-Rudolf Kira és Szabó-Lukács Levente az 5. helyért, míg Szilágyi Márkó Zoltán a 7. helyezésért járó oklevelet vehette át online. Felkészítő tanár: Horváth Márta
5. „Szakmára fel!” videoklip verseny
A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett „Szakmára fel!” videoklip-versenyfelhíváson Dallos Adrián és Weidl Mónika Kitti 8.b osztályos tanulók a Hétköznapi hősök- mentőápoló című kisfilmjükkel a 3. helyezést érték el.
A Szombathelyi Televízió különdíjának nyertese lett még Weidl Mónika Kitti, aki a Hétköznapi hősök- mentőápoló című kisfilmen kívül még a Legyél Te is gyógytornász! című kisfilmet is megalkotta.
6. Kálti Márk Történelem Tesztverseny Országos Döntője
A tanév elején elkezdett levelezős versenyek az online oktatás mellett sem álltak le. A Kálti Márk Történelem Tesztverseny viszont 2 fordulósra bővült így. A bersekes diákok már évek óta képviselik iskolát az Országos Döntőn, ez idén sem volt másképp, viszont most nagyobb létszámban volt rá lehetőség. Az országból összesen 213 diák mérte össze az „erejét” az 5-6. évfolyamon, ezen a nagy odafigyelést, logikát és széleskörű tudást követelő tanulmányi versenyen. Az összesítésben igazán szép eredményekkel zártak a bersekes diákok:
4. hely: Lakihegyi Letícia Kata 6.a
5. hely: Károly Abigél 6.a
6. hely: Krisztián-Rudolf Kira 5.a és Tompa Sára 6.a
7. hely: Varga Barnabás 6.a
8. hely: Varga Zénó Szilárd 5.a
12. hely: Pintér Balázs Detre 5.a
13. hely: Major Mia 5.a
18. hely: Tamási Joel 6.a
19. hely: Szilágyi Márkó Zoltán 5.a
Felkészítő tanár: Horváth Márta
7. A Világjáró Országos Levelezős Földrajzversenyt 100%-os eredménnyel nyerte meg Weidl Mónika Kitti 8.b osztályos tanuló! Felkészítő tanára: Vilits Katalin.
8. A Vas Népe által meghirdetett Anyák-napi virtuális kórusban is láthattuk a Fölszállott a páva tehetségkutató műsorban országos ismertségre szert tett Kumánovich testvéreket (Katát, Kingát és Kristófot).
Gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk Mindnyájukra!

Szakosné Zsigmond Terézia elkészítette a Bersek-Maradj otthon! c. kisfilmet is, mely érzékelteti, hogy milyen élettel, programokkal teli volt az iskola március közepéig, s hogy a bersekes pedagógusok mennyire hiányolják, várják vissza diákjaikat a valódi iskolapadokba.

Horváth Márta
humán munkaközösség-vezető