BE-JÓ éremgyűjtés a 44. Zuglói Táncfesztiválon

2023. június 3-4-én került megrendezésre a Fórumház Egyesület profi szervezésében már 44. alkalommal a Zuglói Táncfesztivál Országos Amatőr Táncverseny, ahol a két nap alatt összesen 1100 versenyző 320 produkcióval indult az ország számos táncegyesületéből.

A BE-JÓ Táncegyüttes is képviselte a Bersek iskolát és Kőszeg városát, méghozzá majorette kategóriában, két korcsoporttal és 9 produkcióval.
Nagyon szép eredmények születtek a BE-JÓ lányoknál: 6 arany, 2 ezüst és 1 bronz minősítés, ráadásként 1 különdíjas kupa is.
A legkisebbek Pom-pom c. táncukkal most a 2. helyet érték el, míg Gazdag Gréta és Sarang Noémi Radetzky-mars c. előadásukra aranyérmet érdemeltek ki. Gyermek korcsoportban Vadász Luca új majorette show szóló táncával, a Katchi-val állhatott a dobogó legfelső fokára.
A juniorok az új, majorettbotos szólóikkal léptek a táncos ringbe. Baranyai Ramóna Csillagok közt c. tánca lett az első, Schönfeld Mónika Lelkem tánca a második, Horváth Virág Shake it off! c. előadása pedig a harmadik. Preiner Kiara Dóra Tiéd a ritmus? c. 2 botos táncát a zsűri külön vette és arany minősítéssel díjazta. Baranyai Ramóna és Schönfeld Mónika látványos duója, a Hallucinate is a dobogó legfelső fokát érdemelte ki.
A juniorok a legfrisebb látványos és lendületes Hajrá-Lányok! c. pomponos táncukkal ezen a fesztiválon is arany minősítést szereztek.
Külön örömet jelentett az a BE-JÓ lányoknak, hogy a legkisebbek (ovis-1.o-s lányok) Gazdag Gréta, Lengyák Leila, Málovits Zoé és Sarang Noémi még egy különdíjas kupát is kaptak Pom-pom c. táncukra.

Nagyon köszönjük Kőszeg Város Önkormányzata támogatását az utazáshoz és a kísérő szülők nélkülözhetetlen segítségét.
A lányok nem unatkoznak, nem pihennek a nyáron sem, hiszen egyre gyűlnek a felkérések a táncművészeti profiljuk mindhárom területére; majorette, reneszánsz vagy tűztáncos előadást kérve Vas vármegye határain belül és kívül.

Horváth Márta
művészeti vezető